Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan szoktassuk rá anyósékat...

Hogyan szoktassuk rá anyósékat arra, hogy ők is jöjjenek hozzánk?

Figyelt kérdés

- 250km-re lakunk egymástól

- nekik is van autójuk

- aktívak, szinte mindig mennek kirándulni, wellness hétvégére, külföldi buszos csoportos utakra is

- eddig 10 év alatt 3x jöttek el hozzánk!

Hamarosan gyerekünk születik, és őszintén szólva azt tartanám fair dolognak, ha főleg az elején ők jönnének. A szüleim számára ez természetes, de velük egyébként is szorosabb a kapcsolat, mivel ők sokkal gyakrabban keresnek minket, és mióta távolabb költöztünk, fele-fele arányban mi megyünk-ők jönnek.

A sok babacuccal, kisbabával, kutyával én nem szívesen venném, ha ugyanúgy CSAKIS mi mennénk.

Tehát mennénk mi is, de jó lenne valahogy rávezetni őket arra, hogy úgy lenne korrekt, ha a találkozásokért ők is tennének, főleg pici babával.

Ki hogy csinálta ezt?

2020. máj. 19. 08:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem AKARNAK hozzátok menni, akkor miért eröltetitek????

Ezek alapján ugyanis az van, hogy te mentek - mert ha már a te szüleidnél vagytok, akkor csak át KELL menni oda is -, ök elviselnek benneteket, de igazán nem kíváncsiak rátok, legjobb esetben nem zavarjátok öket, ha odamentek.

Öket nem érdekli, mi van veletek, éppen ezért fölösleges erölködni.

MEgmondjátok nekik, hogy ha akarnak veletek találkozzni, akkor ök jöjjenek, mert te terhesen, utána meg kisbabával nem utazol.

Nem kell diplomatikusnak lenni, rávezetni öket semmire, nyíltan közlöitek, mit akartok, ök meg azt tesznek, amit akarnak. (És ha nem jönnek, akkor ez van!)

2020. máj. 19. 14:40
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon ragaszkodtok a találkozókhoz, hívjátok őket egy-egy hétvégére, amikor nem kell órákat utazni egész nap nekik. Mert lehet, hogy autójuk van, de a benzint nem kapják mellé ingyen. Valószínű, hogy nem akarnak úgy menni, hogy reggel több órát autóznak, utána pár óra után meg mehetnek is haza.

Egyébként majd ha megszületik a baba, még örülni is fogzs, hogy nem jönnek még ők is látogatóba. De egyébként ha vagytok olyan viszonyban, akkor felhívhatod anyósodat, hogy a segítségére lenne szükséged a baba körüli teendőkben, és eljönnének-e pár napra hozzátok. Lehet, hogy amúgy jönnének unokalátogatóba.

2020. máj. 19. 19:33
 23/24 A kérdező kommentje:

22, természetesen hétvégére hívjuk őket mindig.

A benzin nekünk sincs amúgy ingyen.

De jöhetnek vonattal is, nyugdíjassal olcsó, jár IC, és pl anyum úgy jön, férjem mindig kimegy érte, ki is viszi ha megy haza, szóval minden megoldhato lenne, csak nem értem, hogyhogy ennyire nem érdekli őket a saját fiuk se, hogy évekig azt se nézték meg, hol lakunk, azt hiszem 5 évig!

2020. máj. 19. 20:27
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem adtam volna egy ilyen anyósért!

A kislányunk születése után beállított két hétre, csak úgy "segíteni".

Nekem volt már két gyerekem, szóval mondtam, hogy ketten a a lányával pont eleget vagyunk egy baba ellátásához.

Ők nem akarnak menni, azon nem tudsz változtatni.

Ti meg ne menjetek, szerinted jó a kicsinek 3-4 órás autózás?

Érte vagy felelős, nem az anyósodért!

2020. máj. 21. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!