Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan szoktassuk rá anyósékat...

Hogyan szoktassuk rá anyósékat arra, hogy ők is jöjjenek hozzánk?

Figyelt kérdés

- 250km-re lakunk egymástól

- nekik is van autójuk

- aktívak, szinte mindig mennek kirándulni, wellness hétvégére, külföldi buszos csoportos utakra is

- eddig 10 év alatt 3x jöttek el hozzánk!

Hamarosan gyerekünk születik, és őszintén szólva azt tartanám fair dolognak, ha főleg az elején ők jönnének. A szüleim számára ez természetes, de velük egyébként is szorosabb a kapcsolat, mivel ők sokkal gyakrabban keresnek minket, és mióta távolabb költöztünk, fele-fele arányban mi megyünk-ők jönnek.

A sok babacuccal, kisbabával, kutyával én nem szívesen venném, ha ugyanúgy CSAKIS mi mennénk.

Tehát mennénk mi is, de jó lenne valahogy rávezetni őket arra, hogy úgy lenne korrekt, ha a találkozásokért ők is tennének, főleg pici babával.

Ki hogy csinálta ezt?

2020. máj. 19. 08:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%

Én sem értem minek kell rávezetni. Egyszerűen megmondod, hogy most te sem bírod túl jól az utat, a gyereknek se jó ennyit a kocsiban, plusz nagyon sok cuccot kéne vinni a baba miatt.

Ezt meg kell értsék. És ha nem... akkor pedig nem jönnek és ti se mentek. Legalább nem kell "segget nyaljatok", készülődjetek. Mindenki nyugton marad otthon.

2020. máj. 19. 09:26
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Nézd, ha ennyire khm egyszerű vagy, akkor meg is értem miért okoz neked ez az egész problémát.

Figyi:

Csókolom Katineni, vasárnap pacalt főzök, szeretettel várjuk a Jáni bácsival együtt ebedre. Ha itt tetszenek maradni 3/4/90 napot, akkor el tudunk menni ide oda/tudunk egy kicsit körbe nézni itt/anyamkinja.

2020. máj. 19. 09:27
 13/24 A kérdező kommentje:

Az én szüleim és a férjem szülei egy városban élnek. Az utóbbi években már szinte évi 2-3 alkalomra csökkentettük, hogy hazalátogatunk, azt is úgy, hogy az én szüleimnel vagyunk 80%ban, mert a kutya utaztatása se egyszerű.

Igen ám, de az én szüleim jönnek fel évi 5x 6x minimum, illetve anyukám még többet, mióta terhes vagyok.

Tehát egyre kevesebbet megyünk haza, ez az évi 2-3 alkalom is úgy telik, hogy leginkább az én szüleimnél vagyunk.

A gyerek miatt szeretném, ha ők is jönnének, mert jó lenne, ha nem úgy nézne a nagyszülőkre, mint idegenekre.

Amúgy nyugdíjasok, nem dolgoznak, kitelne az idejükből, hogy akár csak évi 2x feljojjenek, az is több, mint az évi 0.

2020. máj. 19. 09:32
 14/24 anonim ***** válasza:
87%
De mi a jó égért kell erre őket rávezetni, miért nem lehetbsiman megmondani?
2020. máj. 19. 09:34
 15/24 A kérdező kommentje:

Azért, mert 10 ev alatt már rengetegszer mondtuk.

Amúgy nekem az jutott eszembe, hogy a gyerek szülinapja, karácsony stb alkalmakat atszervezem hozzánk, hogy itt lesznek, nem megyünk haza. Szüleim jönni fognak úgyis, csak félek, hogy anyósék így sem, és akkor a gyerek fogja megszivni

2020. máj. 19. 09:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Végre egy kérdező, aki nem azt akarja, hogy ne menjenek anyósék, hanem pont fordítva. :)
2020. máj. 19. 10:08
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi is sokat mentünk, apósék egyszer jöttek hozzánk, míg egy városban laktunk. Miután elköltöztünk 1 órás tavolságra, és terhes voltam, nem esett jól járkálni az ebéd miatt. Megmondtuk, és a 2., 3. kimaradt hétvége után elindultak hozzánk (mindig hívtuk őket). Az unoka születése után pedig jöttek rendesen. A szülinapozást eleve ott tartjuk, ahol az ünnepelt lakik. Így, mikor férjem szülinapjára akartak áthívni, megmondtuk, hogy nem. Készülök ebéddel, tortával, várjuk őket. Unoka esetében még szigorúbban veszem ezt. Karácsony, húsvét, egyéb ünnepek otthon vannak, azért van udvar, terasz, hogy arra üljünk ki, nem máséra. Ezt megértették, bár egy próbálkozás azért volt. Az új házunkban töltött első karácsonyra is elhívtak. Lezártuk gyorsan, és azóta se rugóznak ezen. Te se utalgass, mondd meg és tartsátok ahhoz magatokat.
2020. máj. 19. 10:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
De miért tepersz egy olyan kocsi után, ami láthatóan nem akar felvenni? Nem érdeklitek őket annyira, hogy eljöjjenek hozzátok, pedig el tudnának jönni (anyagilag, egészségileg, időben, stb. belefér). A gyerek teljesen jól meglesz úgy is, hogy van egy nagyszülő pár, akiket gyakrabban lát, meg egy, akit ritkábban.
2020. máj. 19. 11:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Miert traktalod magadat feleslegesen ezzel? NEM mesz a gyerek sem megy es neked nem kell meghivni oket!! Alljon meg a menet :D majd a gyerek apja szol a szuleinek..es ha nem szol mi van? Osszedol a vilag? Oszinten mi van ha nem jonnek te meg nem mesz a gyerekkel..semmi. Miert gondolkozol ilyenen. Hozzank se jonnek. Mi megyunk ha akarunk. :D Egyszer nem fakadtam sirva..
2020. máj. 19. 11:35
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Megértelek.

Mi anyósoméktól 17 km-re lakunk. Szüleimtől 80 km-re.

Egyik sem akar jönni! De egyik se! Én már mondtam nekik, hogy nekünk is jól esne ha ők is jönnének. Hát eddig semmi haszna. Már megszoktam. Annyit tudok tenni, ha nincs kedvem, én sem megyek senkihez. Aztán ha látni akarnak, eljönnek.

Nem értem én sem, hogy nekünk szerintük se nem pénz, se nem idő az utazás. Nincs kedvem mindig több mint 1 órát utazni nekem sem, pedig tényleg nem is sok amúgy annyira. Nekünk macska van 3. Ha több napra megyünk a családomhoz, vinni kell őket. Kész tortúra velük is az utazás. Mégis bevállaljuk mert nem is tudjuk kire hagyni a macskákat. Meg ők is örülnek a nagy családi házban szaladgálni...

2020. máj. 19. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!