Anyós szerint nem tudok gyereket nevelni csak elkenyeztetem. Hogy magyarázzam el a férjemnek hogy nem minden az a jó amit az anyja csinál?
Úgy érzem betelt a pohár de tennék még egy utolsó próbát a házasságunk megmentésére.
Tehát anyós olyan személy aki nagyon tudja manipulálni az embert. Férjemet is, ebből van elegem. Szerintük hisztis és neveletlen a gyerek. Jelentem, dackorszakos és próbálja elérni amit akar. Következetesen nevelem, tehát ha mondjuk nem akar ebédelni akkor már csak uzsit kap nem nasit közte. Ha valami olyanért hisztizik amit nem szabad, bele teszem a rácsos ágyba és amint lenyugodott elmondom neki miért nem szabad.
De nem, nem szabad hagyni hisztizni, anyós szerint az a jó módszer ha a fenekére csapok és ott hagyom 🤦♀️ és a többi dologra is hasonló jó módszereket tud. A szobatisztaság is olyan dolog amit már régen tudnia kellene de nem tudja mert nem kötöttem ki 6 hónaposan a bilihez. Szóval semmit sem csinálok jól, de ezt nem nekem mondja, most fakadt ki férjemből. Az újabb dolog pedig hogy ha sétálunk és jön autó, vagy beindítanak egy fűnyírót a gyerek megijed(ez mostanában kezdődött) és oda jön hogy vegyem fel,én felveszem és megnyugtatom. Na ezt sem kéne mert elkényeztetem.
Ilyen dolgokat mond és olyan szinten be tudja magyarázni férjemnek hogy el sem hiszem. Ő pedig nem tudja, alig van itthon alig ismeri a gyereket. Nem azt mondom hogy én tökéletesen csinálok mindent mert nyilván nem, ha tanácsot adnak (ami normális) meghallgatom, kipróbálom.
Én arra gondoltam hogy férjem azért van kiakadva, azért lehet így bemagyarázni neki mert féltékeny rám. A gyerek nagyon anyás hisz egész nap szinte együtt vagyunk. Volt 3 nap amit kórházban töltöttem, a gyerekben pedig nyomot hagyott és most olyan mintha féltene. De hiába féltékeny ezért nem én akartam hogy ez legyen. Próbálom enis folyton mondani hogy menj szépen oda apához de nem akar. Én erről nem tehetek,nekem se jó hogy folyton ordít utánam mert azt hiszi megint elmegyek. De anyós amikor itt van akkor is olyan megjegyzéseket tesz hogy "ne bújj anyád s.ggébe".
Próbáltam már nem találkozni anyóssal és hogy ne is jöjjön ide de akkor meg férjem van megsértődve mert miért pont az ő anyja. Nem tudok egyszerűen már mit csinálni úgy érzem beleőrülök. Ha csak lehet nem akarom hogy apa nélkül nőjjön fel a gyerek, még csak 1,5 éves :(
Utolsó : nálunk is +- fél óra van. Amint írtam is nasit nem adok a két evés közt. Igen, beleteszem a kiságyba, miért ha ordít akkor jobban hallja amit mondok? Így megnyugszik és utána megérti. Tudom hogy nem csimálom tökéletesen de igyekszem. Első gyerek.
Após meghalt sajnos.
Válás azért fordult meg a fejemben mert ez nagyon nem az első eset, inkább ez ami tetőzött.
Nem anyósnak kell nevelni a gyereket, hanem az apjának. Ő mit csinál? Ha ordít is, meg kell szoknia őt is!
amúgy ebben igaza van:
"Az újabb dolog pedig hogy ha sétálunk és jön autó, vagy beindítanak egy fűnyírót a gyerek megijed(ez mostanában kezdődött) és oda jön hogy vegyem fel,én felveszem és megnyugtatom. Na ezt sem kéne mert elkényeztetem."
Illetve későbbi dolgoknál is: ebben a korban már el kell tudni szakadni egymástól. Hagyni kell, hogy sírjon. Így éli meg a leválást.
Utolsó, a leválást majd fokozatosan megérti, ha oviba kerül. Az teljesen természetes, hogy 3 napig nem volt ott az anyja, és fél, nehogy újra "eltünjön".
Olyat meg még nem is hallottam, hogy a gyereket a bilire kellene kötni.Ez teljesen nonszensz. 1,5 éves a gyerek, pont ugyanennyi ideje van még szobatisztaságra szokni.
Kérdező, tökéletes soha nem lehet senki gyereknevelés terén. Ez soha nem könnyű. Lényeg az, hogy te próbálod a lehető legjobban megoldani. Ha egy az egyben így van, ahogy leírtad, akkor anyósodnak nagyon nincs igaza.
Az anyja egy vén ki van, azt hiszi hogy ez egy verseny! Nem tud ellenség kép nélkül élni. Te elvetted tőle a pici fiát, rá már kevesebb figyelem irányul. Be kell téged mocskolnia, hogy mindenkinek azt mondhassa, hogy te sz r vagy ő meg mennyire jó!
Mond meg neki, hogy ha nem tetszik akkor takarodjon a házatokból. A férjed a párkapcsolatod, nem ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!