Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit szólnátok hozza a...

Ti mit szólnátok hozza a helyemben?

Figyelt kérdés
Anyosom nem a munka hőse mondjuk így. De kint dolgozik neha, az összes spórolt pénzét allandoan a testvérének adja és a gyerekeinek. Nekünk is van 2 gyerekünk a férjemmel, de mi nem számíthatunk soha semmire. De jön hozzánk, 5 almával meg pár db csokival, és mondja h nincs pénze. Én már ki vagyok akadva nagyon, mondtam a férjemnek vigye őket ő el hozzá, ne mászkáljon hozzánk mert nem kívánom látni.
2020. ápr. 22. 17:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%

Igazán jószívű az anyósod, segíti a testvérét meg annak a gyerekeit! Véletlenül sem magára költi, bár ahhoz sem lenne semmi közöd! Az ő pénze, most úgy ítéli meg, hogy a testvérének van rá nagyobb szüksége. Gondolom, nektek is segítene, ha baj lenne.

Egyébként minek turkálsz az anyósod pénztárcájában? Nem nevelt anyád illemre?

2020. ápr. 22. 19:12
 12/21 anonim ***** válasza:
57%

Bírom ezt az álszent dumát, hogy "semmi közötök, mit csinál a pénzével".

Egyrészt ha tényleg tőlük kér, amikor meg van szorulva, akkor van közük.

Másrészt, ha majd anyósnak kell segítség (bármi), akkor el kell irányítani, hogy segítsen a testvére és a testvére gyerekei.

Persze itt biztosan mindenki rohanna segíteni még így is, hogy az ő családja le van tojva, és anyós testvérének a gyerekei vannak preferálva.

Lehet adni amúgy azoknak is, de az arányokra nem árt azért figyelni, nehogy idős korában meglepődjön majd.

2020. ápr. 22. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

11-es, borzasztó bunkó vagy. Gondolom, ha a te anyósod a testvérét meg annak a retyerutyáját támogatná, ahhoz is tapsikolnál. (Ja, nem, az más lenne...)

Amúgy anyós arra gondolhatna, hogy pl. félretehetné magának is azt a pénzt, mert jöhet majd olyan élethelyzet, amikor NEKI kelleni fog. És akkor a gyereke nem fogja tudni megfinanszírozni, mivel az is gyereket nevel. (Bármi, pl. magánorvosi ellátás, ilyesmi). Akkor majd nézhet, hogy eljótékonykodta a pénzét (akit pedig állandóan segíteni kell egy rokonságon belül, ahelyett egy lyukas szűrőkanálba is tehetné a pénzét).

2020. ápr. 22. 20:16
 14/21 anonim ***** válasza:
70%

"Igazán jószívű az anyósod, segíti a testvérét meg annak a gyerekeit!"

Aha, csak ne a kérdezőék kontójára tegye ezt.

2020. ápr. 22. 20:18
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Nem véletlen reagáltam a kérdésre. Az én anyám is ezt csinálta. Nem rossz a nyugdíja, de kb. úgy élt, mint egy puritán kisnyugdíjas, és a pénzt a húgába meg annak a két felnőtt lányába tolta bele. Húgának megjegyzem, jobb nyugdíja volt, mint neki, de azt a léhűtő lánya lehúzta minden hónapban, így anyámtól kéregetett, (amit aztán szintén a tróger lánya elszedett tőle).

Nekünk persze semmi, de nem is ez zavart, hanem az, hogy magának nem tesz félre semmit, és úgy él, mint aki rá van szorulva, hogy filléreskedjen magával.

Egyszer aztán elbeszélgettem vele, elmondtam neki, hogy tudom, hogy közöm nincs hozzá, hogy mit csinál a pénzével, de most figyeljen, ezt egyszer mondom el: Ha bármi plusz dologra szüksége lesz, mi nem fogjuk tudni fizetni. Nekem itt van az egyetemista lányom, van helye a pénzemnek. Ha baja lesz, azt kapja ellátásként, ami TB-re jár, én nem fogok tudni majd perkálni orvosoknak, magán egészségügynek, tehát erre készüljön fel, és úgy osztogassa a pénzét, így segélyezze a testvére retyerutyáját. Ezt így elmondtam, és ehhez tartom magam, én nem idegesítem azon magam innentől, hogy kinek mit és mennyit ad. De egy ilyen tisztázó beszélgetés azért nem szokott ártani.

2020. ápr. 22. 20:26
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
Ha tőletek kérne, mondd neki, hogy úgyis sokat támogatja a testvére gyerekeit, ők biztosan tudnak így félretenni egy keveset, amiből jut neki is. Ti sajnos magatok kerestek meg minden pénzt, és két gyerek mellett nem engedhetitek meg jelenleg, hogy kölcsön adjatok.
2020. ápr. 22. 20:47
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Én sem vagyok túl jó kapcsolatban az anyósommal (más okokból) de soha nem érdekelt kinek ad pénzt vagy kinek nem.

Ha tudnám hogy más gyermekének ad nekünk nem,nem érdekelne de ha emiatt elfogy a pénze és hozzánk jönne kunyizni akkor elküldeném ahhoz a személyhez akinek ad,kérje vissza tőle.

Ennyi a történet.

Nekünk a babánknak szokott adni,általában alkalmakra (szülinap stb) de nehezen fogadjuk el azt is,mert neki is szüksége van rá.

Nem dédelgetjük egymást de a pénze sosem érdekel mire költi. Ha jön és ad egy csokit vagy egy krémtúrót elfogadom,örülök annak is és kész. Szerintem ha hozzátok megy kunyizni miután pénzelte a másikat,akkor oda küldjétek vissza pénzért. Ne csinálj problémát,jobb is a távot megtartani mert sok bonyodalomhoz vezethet.

2020. ápr. 22. 20:53
 18/21 anonim ***** válasza:
67%
Engem nem maga a pénz része zavar, hanem a kivételezés. Nekik miért jut, ha az unokáknak nem, jobban szereti őket? Ez olyan mintha a kislányomat elhalmoznám ajándékokkal a kisfiamnak meg azt mondanám, bocsánat rád már nem maradt pénzem, nincs kisautó, de kapsz egy kis almát. Szerintem igenis sértő...
2020. ápr. 22. 21:37
 19/21 anonim ***** válasza:
57%

A panaszkodasra ilyen esetben azt szolnam elsore, hogy ugy sajnalom ancika hogy nincs penze, de akkor ne vegyen csokit es almat se megvagyunk mi anelkul is igy maganak tobb marad. Sokadik ilyen kor utan meg azt szolnam, ugy sajnalom ancika hogy nincsen penze, en is biztosan itt sirankoznek, ha a "keservesen" megkeresett penzem sajnalnam magamtol es masnak adnam. Erreha megkerdezi hogy erted, artatlan fejjel mondd hathallottad a testveretol, hogy kapnak penzt ancikatol es ez miylen jo, de hat csak nem jo, ha ancika meg itt panaszkodik, nemigaz? Lehet en a helyeben nem adnek a testvernek tobbszor, mert ez olyan kinos. Hiszen mi sem tudjuk magat kisegiteni, viszont a sajat penzere vigyazhatna jobban is.

Hidd el egy ilyen alkedves, deoszinte beszelgetes utan vagy nem kellene tobbe a panaszkodasat hallgatnod vagy aferjedet megkerni o vigye a gyerekeketinkabb oda, mert lehet ugywe jonne es a ferjed magatol vinne oda.

A mi csaladunkban igaz ott nem anyosnak de egyik testver a sajat anyjnak egy ilyenreszrehajlas miatt beolvasott x evutan es par honap sertodesutan hirtelen a reszrehajlas eltunt vagy legalabbis erezhetoen kisebb lett. Mi unokak jol jartunk vele es evekkel kesobb mar senkinek nem volt problema.

2020. ápr. 23. 02:20
 20/21 anonim ***** válasza:
21%
Miért nem lehetett ezt a kérdést úgy feltenni, hogy anyós elb.ssza a pénzét a tesójára és tõletek kér? Amúgy meg te vagy a számlakezelõje, hogy tudod mire költi a spórolt pénzét? Neked az a bajod, hogy nem vásárol nektek drága ajándékokat és csak almát visz. Szerintem õ se lát téged szivesen. Fröcsögsz a rosszindulattól. Fuj!
2020. ápr. 23. 03:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!