Hazudott az anyós, ti mit tettetek volna?
Az eset nem most történt, hanem még januárban. De azóta se tudok túllépni rajta.
Én vegetáriánus vagyok, amit tudnak is, de én nem várom el, hogy külön főzzön rám (pl. kétféle leves), viszont köretből mindig szokott egy húsmenteset is csinálni. Nem is megyek hozzá minden héten ebédre, csak az ilyen egy-egy nagyobb alkalmakkor. Januárban voltunk nála és grízgombóc levest csinált. Azt mondta, nincs benne hús, nyugodtan ehetek belőle. Én hittem neki. Kb. a második kanálnál éreztem a hús ízt, dehát mondom azt mondta nincs benne, bíztam benne. Pár kanállal utána pedig észrevettem egy húscafatkát a kanalamban, akkor már egyértelmű volt, hogy hazudott. Nem tudtam mit csináljak, nem akartam az asztalnál ebből ügyet csinálni mindenki előtt. Legyűrtem a levest, de később se mondtam neki, hogy mit láttam. Kellemetlen lett volna azzal megvádolni, hogy hazudott. Még a páromnak se mondtam azóta. Viszont így nem is tudok megbízni benne már. Azon gondolkodom, mi lenne a jó? Mondani neki és megbeszélni, vagy elfelejteni a dolgot és túllépni? Én nem haragszom, csak nem értem miért kellett hazudni... Ti mit tennétek?
L/24
Nyugodtan megbízhatsz ezentúl is az anyósodban, hisz ő jószándékúan megtért mindent, hogy a te tányérodba ne kerüljön hús. Sajnos nem jött neki össze. Viszont te nem azt kérdezted, hogy főzés közben érintkezett e hússal, csak annyit, hogy van e benne hús. Ő meg gondolta, majd neked úgy szed levest. Ezen tedd magad túl. Teljesen látszik, hogy nem kifejezetten a rossz szándék vezérelte.
Viszont, egyszer majd mond el neki csak úgy lazán egy beszélgetés alkalmával, hogy neked mit is jelent a nincs benne hús kifejezés. Azért írom, hogy lazán, mert egy jó kapcsolatot nem kell megölni egy diplomatikus beszélgetéssel.
Én meg azt nem értem, hogy miért nem ott és azonnal kérdezted meg, (persze udvariasan és kedvesen) ha neked annyira fontos? És miért lapátoltad be mégis?
De főleg, mit akarsz ezzel a félév múlva kiírt kérdéssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!