Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek anyósomnak igaza van?

Eri1991 kérdése:

Szerintetek anyósomnak igaza van?

Figyelt kérdés
Két fiu gyermekem van, egy 4 és fél éves és egy 1,éves. és 8 hónapos. Sajnos párommal anyagi okok miatt még mindig anyósomnál lakunk. Anyósommal elég jó a viszonyom, de sajnos vannak olyan dolgok amiken összekapunk. Szerintem senkinek sincs olyan gyereke aki elsőre megtanul mindent, pl. enni, vagy szobatisztának lenni. Ő dolgozik én otthon vagyok gyes-en a kisebbik fiammal. De eléggé eleven gyerekek, mindenhez hozzányúlnak, szétpakolnak mindent, ha egy pillanatra elfordulok már meg is csinálták a bajt. És ezen veszekszünk leggyakrabban, hogy én nem tudok rendet tartani, elmondtam már neki hogy minden reggel azzal kezdem a napot hogy összepakolok de egy fél óra múlva megint minden szerte széjjel van. Egész nap csak pakolhatnék. Próbálok rendet tartani, de semmi értelme mert amint rendet csinálok, kis idő múlva megint minden széjjel van dobálva. És erre az a válasza, hogy "el kell tenni mindent a gyerek elől, nem kell neki annyi játékot odaadni, meg miért nem tudok egy kicsit odafigyelni rájuk" mondtam neki hogy mindent nem tudok előlük elpakolni a plafonra ragasszak mindent? A kicsi még most tanul kanállal enni, és ha a szobában leejt egy kis ételt akkor "jaj megesz minket a hangya" ha véletlenül az ágyra vagy a szőnyegre odapisil a gyerek akkor meg "jaj megesz majd minket a bolha!" Folyton azzal jön hogy "az én gyerekeim nem voltak ilyenek meg olyanok." Szerintetek tényleg én nem tudok rendet tartani, vagy anyósom aki túlreagálja a dolgokat? Válaszotokat előre is köszönöm.
2020. márc. 12. 14:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Jogosnak tartom én is, elvégre az ő háza. És attól, hogy van két gyereked, még rendet lehet tartani.

A négy évest már be lehet vonni. A kicsit pedig ne a szobában tanítsd kanállal enni.

2020. márc. 12. 16:11
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Komolyan szültél 2 gyereket anyós házába? Meg is érdemled amit most kapsz. Anyagi gondok mi? Kíváncsi vagyok mi mindent kapnak a gyerekek, hogy vajon mindent megtudsz e adni nekik. :)
2020. márc. 12. 16:26
 13/20 anonim válasza:
84%
Már csak egy gyerek kell és megvan a 10 milla😂 Ha bátor vagy akkor 6 ig meg se állj😅 Én csak a két gyereket sajnálom hogy ilyen szülők vállalnak gyereket, a semmire, nagy 0-ra, ezért nem lesz semmi a gyerekből se jó eséllyel, mert ugye a családi példa.. Amit lát, ami természetes neki, tanulni se fog mert minek az, anyunak is elég volt a 8 általános
2020. márc. 12. 16:37
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Ha én a gyereked lennék,18 éves koromban a fejedhez vágnám hogyan nőttem fel,és jó messzire elhúznék.
2020. márc. 12. 17:52
 15/20 anonim ***** válasza:
98%

Én ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te, azzal a különbséggel, hogy nekünk édesanyámékhoz kényszerültünk beköltözni.

Volt egy szuper 3 szobás albérletünk, egy 2 éves gyerekünk, így bevállaltuk a másodikat, mikor már 15 hetes terhes voltam, közölte a tulaj, hogy van egy hónapunk elköltözni, mert eladja a lakást.

De, még ígyis anyósoddal értek egyet. Az én lányom bőven szobatisztaságra érett korban van, de várok vele míg el tudunk költözni, hogy ne az ő bútoraikat, stb-t pisilje össze. Kizárólag etetőszékben ehet, és evés előtt az összes szőnyeget felszedem a szobában (kicsi a konyha). Állandóan a sarkában vagyok, szedem össze a játékokat amivel már nem játszik, fokozottan odafigyelek, hogy fel legyen mosva, fel legyen porszívózva mindennap, egy mosatlan ne legyen soha a mosogatóban, mert ők tisztasághoz szoktak, nem szeretnék gondot okozni nekik, örülök, hogy befogadtak.

A saját lakásában mindenki azt csinál amit akar, de amíg mások nyakán élünk, igenis figyeljünk oda arra, hogy minnél kevesebb kellemetlenséget okozzunk, és örüljünk, hogy van hol laknunk.

2020. márc. 12. 18:11
 16/20 anonim ***** válasza:
86%

"ha véletlenül az ágyra vagy a szőnyegre odapisil "

Na ennél a pontnál vágnálak ki a lakásomból!!

2020. márc. 12. 21:39
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
Én se láttam még gyereket szőnyegre pisilni. Érthető, hogy kiakadt. Ez a szőnyeg már kuka. És miért pelus nélkül van??
2020. márc. 12. 21:50
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
NEM Szulunk Gyereket Anyoshoz/Se sajat szulohoz !!!! Anyagi ok? Akkor NE vallaljatok gyereket ha csak a szulokhoz tudod szulni. Tobb mint 4!! eve ott elsz. Erre szulsz masikat is. Gratulalok. Nem szulunk gyereket ha nincsen hova b### meg.. ⚠️⚠️⚠️⚠️
2020. márc. 13. 02:51
 19/20 anonim ***** válasza:
40%

Az igazság tényleg kettőtök között van. Próbálj meg nagyobb rendet tartani. Ahogy az előttem válaszolók is írták, a gyerkőcök egyenek az asztalnál, mikor végeztek, takaríts fel (én is tartom ehhez magam mindig, hogy evés csak az asztalnál. Gyerekek előtt mi is gyakran ettünk szobában, de mióta ők vannak, mi is csak asztalnál, így lehet maximális tisztaságot tartani). Az összehajtható szőnyeg tényleg praktikus! Nekünk is van, játszószőnyegként hirdetik, és összehajtva játéktároló zsák lesz belőle, de akár egy régi nagy pokróc is jó erre a célra. A 4évest vond be a pakolásba: Mi pl az 5 évesünknek megmondjuk mindig, hogy ha egyszerre egy játékokat, vagy csak annyit vegyen ki amikkel épp játszik. Addig nem vehet ki újat, amíg a másikat vissza nem rakta. Egy idejig ment a hiszti miatta, de mára már megtanulta, és a tesó játékait ia visszateszi (3éves),aki persze erre hisztizni kezd :)

Ha nem hagyof elhatalmosodni a káoszt, akkor nem nehéz fenntartani a rendet és tisztaságot. És ezt úgy mondom, mint 2 gyerekes anyuka szintén.

Off:az egyik válaszoló viccelődik a 10millával. Mi a csok-ot vettük fel, mert szerettünk volna saját házba költözni (előtte anyáméknál voltunk, úgymond albérletben). Nem lettünk rossz emberek tőle, akartuk a 2gyereket,és emiatt kaphattunk segítséget, akkor miért ne használtuk volna ki?

2020. márc. 13. 10:26
 20/20 anonim ***** válasza:
80%

Mondom ezt úgy hogy első babával akkor lettem várandós mikor anyumékkal laktunk. Egyből intéztük a saját kuckót...igaz fiam oda született mert nem úgy haladtunk ahogy gondoltuk de még anyámékhoz sem vállaltam volna még egy gyereket. Engem is idegesit a kupi a saját házamban a saját gyerekeimtől ugyhogy gondolom anyosodat mégjobban. Fiam 3 eves múlt a szobatisztaság gyakorlásával megvárom a nyarat mert nem az lenne a bosszantó ha ide oda pisil hanem hogy akárhogy mosod a szőnyeget stb ugyanúgy büdös marad...én egész nap pakolászok utánuk. Ödögi körforgás mert ők közben mást pakolnak szét de igy csak félig van romokban a lakás.

Ugyhogy ne haragudj meg de megértem anyósod hozzáállását is. Bár az azért hogy ne adj nekik oda semmit nem állapot. Amúgy pedig nekünk a hivatalos papirok is elérhető helyen vannak mégsem nyulkál egyik sem hozzá mert rájuk lett szólva mikor picik voltak. (Fiam 3 éves lányom 9 hós)

2020. márc. 13. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!