Mit tegyek? Meddig tűrjem még a megalázást? Apósomról van szó.
Az van, hogy apósom folyton megaláz. Minden ok nélkül állandóan belémköt.
Az a nagy problémája, hogy szabolcsi vagyok, és hogy félig cigány. Mióta ezt megtudta, állandóan minden cigány k.u.r.v.ának és szabolcsi r.i.b.a.n.cnak elhord.
Szóltam már a férjemnek, de azt mondta, hogy hagyjam rá, mert idős (60+).
Próbáltam már szépen megkérni, hogy fejezze be, mert nekem rosszul esik, de nem fejezi be. Félek, hogy egyszer úgy felhúz, hogy meg fogom ütni.
Édesapámmal pedig nem tartom a kapcsolatot.
És nem vagyok cigányellenes. Miért lennék az, ha én is az vagyok?
Apósom még az esküvő előtt megtudta, mert a vezetéknevem gyakori a romáknál. Rákérdezett, hogy az vagyok-e, én meg azt mondtam, hogy igen.
Anyósom elfogadta, apósom nem.
Mi ezen a hihetetlen?
én ezt nem hagynám és felhúznék egy falat a nappaliba...
Illetve ezek után a férjed csak annyit nyög be hogy hagyd rá, háááát tapló férjed van
Pontosan addig kell tűrnöd - mivel a férjed(?) nem véd meg - míg a házukban laksz. Ugyanis aminek közös helységei vannak, az nem ikerház, ... de ez mellékes is.
Hogy férjjel, vagy nélküle, de én már biztos nem lennék ott.
De nem vagyunk egyformák!
A fő gond a férjed. Ha az en paromat szólná le így valaki,biztos leosztanám.A 60+ azért nem olyan idős, ugyan már. Meg gondolom fiatalabban is ilyen lehetett az após, szóval ez a ráhagyás dolog nem jó. A ferjednek kellene rendet tenni.
A ház anyagi dolgai hogy állnak. Mert ha apósék vették a ferjednek meg neked se lesz ott sok szavad. Azt mondjuk nem értem ha házassag előtt is bunkó volt, minek költöztetek egybe.
Szerintem is a férjeddel van a fő gond. Normális férj senkitől, még a saját közvetlen hozzátartozóitól sem tűri el, hogy megalázzák a feleségét. (Megj.: És egyébként senkitől, még a feleségétől sem tűrné el, hogy megalázzák a szüleit, testvéreit.)
Az külön gond, hogy belementél ebbe a kapcsolatba úgy, hogy gyakorlatilag együtt laksz párod szüleivel. Ezt eleve nem kellett volna. Sőt, többet mondok: aki úgy építkezik, hogy a szüleivel közös ikerházba várja leendő párját, azt messzire kerüld el, mert fix, hogy szülei pici fia/lánya, aki sose mer majd ellentmondani nekik.
Szerintem a karácsony jó alkalom arra, hogy megmondd: neked ebből eleged van. Karácsonykor te nem mész át hozzájuk, és apóst se merje hozzátok hívni, mikor otthon vagy, mert jelenetet rendezel. Nem ütsz meg senkit, csak kiabálni fogsz velük a karácsonyfa előtt.
Ez a karácsony így lesz b...va, de talán ez az erős jelzés ráébreszti a férjedet, hogy valamit nagyon változtatnia kell.
És egy jó tanács: amíg így éltek, semmiképp se szülj gyereket. Akár nyugodtan mondd meg a férjednek, hogy addig nem lesz gyerek, amíg ez a helyzet nem rendeződik. Akár após megregulázásával, akár messzire költözéssel (és annak tudomásulvételével, hogy te nem fogod apósoddal tartani a kapcsolatot).
Ha verekedni akarsz akkor életed párját üssed meg ,hátha utána bevillan neki,hogy hiába az apja aki idős nem kellene hagynia,hogy a "szerelmét" pocskondiázza!
Ha elmagyarázná az apjának,hogy neki is fáj amiket rád mond,hiszen a "szerelme" vagy stb stb akkor talán javulna a helyzet,de addig nagy csodát ne várjál. Viszont,ha te vagy az egyedüli akinek ez rosszul esik akkor nem életed párját találtad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!