Kisgyerekes anyukák és anyósok, anyukák? Szerintetek ez elítélendő?
Ohh én is állandóan ezt hallgatom. Mondjuk nem anyóstól, ő ugyan így volt vele pedig nem mai csirke nyilván, neki is bőven volt élete a gyerekek mellett. Ami vicces, hogy én ezt pont más anyukáktól hallgatom. Gyakorlatilag versenyeznek rajta, hogy kinek rosszabb az élete és az a legjobb anya akit a legjobban tönkretett az anyaság. Múltkor kb 20 percet hallgattam két anyukát ezen vitatkozni, jött, hogy kinek a gyereke aludt rosszabbul, kinek a férje a nagyobb bunkó, kinek van kevesebb segítsége, melyik gyereknek volt rosszabb a hasmenése stb és próbálták túllicitálni egymást.
Én legalább heti egyszer eljárok egyedül vagy barátokkal, plussz legalább egy randis nap van a párommal is. Nem hinném, hogy ez a pár óra kikapcsolódás rossz anyává tesz. Eléggé sajnálatos, hogy az anyák többsége ennyire megkeseredett és észre sem veszi, hogy a saját hülyesége miatt ekkora teher neki a gyereknevelés. Ehelyett inkább megpróbálja megalázni azokat akiknek nincs siralmas élete mióta anya lett.
Anyósnak megmondanàm, hogy törődjön a saját dolgával.
Miért ne lenne normális? Onnantól, hogy anya lettél is egész nyugodtan lehet magánéleted. Nem kell összenőni a gyerekkel, mindenkinek jó, ha néha kicsit feltöltődsz, ő meg picit szokja nélküled a helyzetet.
Egyébként a párod, vagyis anyós gyereke sosem csinál semmi programot a gyerek nélkül? Vagy miért beléd kell kötnie? Én leépíteném és nem osztanam meg vele az életem, ha visszaél.
Milyen anyósok vannak, te jó ég? És az a legnagyobb baj, hogy a kedves fiaik le sem állítják őket, hagyják hogy a feleséget eméssze a lelkiismeret-furdalás.
Kutatások is alátámasztják, hogy azok a nők akik időnként ki tudnak kapcsolódni pár órát havonta többször is azok jobb anyák, mert az idegrendszerük stabilabb. Magyarországon még mindig nagyon konzervatívan gondolkodnak sokan, főleg az idősebb generáció. Az ő idejükben az emberek egymás fenekében éltek, a nőknek a tűzhely és gyerekek mellett volt a helyük. Sokkal kevesebben tanultak, dolgoztak,foglalkoztak az életük fejlesztésével, mert korlátozva voltak a gyerekek miatt. Még most is sok háztartásban semmit sem segít a férj, leginkább a 40-es korosztálytól, mert így lettek nevelve.
Én kéthetente mindig elmegyek a párommal kikapcsolódni, sőt még vasárnap is pár órára, addig anya vigyáz rá. Nekem nagy szükségem van erre a pár órára.
Anyósnak meg nyugodtan mondj oda, védd meg magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!