Ti tegezitek vagy magázzátok párotok szüleit?
Párommal 1,5 éve vagyunk együtt, együtt is élünk, nem is vagyumk már olyan fiatalok (én 28 éves, párom 30), mégis magáznom kell a szüleit. Nekem ez furcsa, mert így nem tudok olyan közvetlen lenni velük, pedig kedvelem őket. Nálunk ez nem volt divat a családban, senkit nem kellett magáznunk, a szüleim barátait is mind tegezzük. Párom szintén tegeződik a szüleimmel az első alkalomtól fogva. Szüleink egyébként egyidősek, 50 körüliek, szóval fiatalok.
Pár hete találkoztak először a szüleink egymással, persze ők rögtön összetegeződtek, párom is tegezett mindenkit a társaságból, csak én voltam az, akinek feszengenem kellett.
Csak nekem furcsa ez a helyzet? Ti magázzátok a párotok szüleit? Tudtok így közvetlenek lenni velük?
Nekem a párom szülei rögtön felajanlották hogy tegezzem őket, a párom is tegezi a szüleimet.
Csak azt nem értem, hogy ha valaki ragaszkodik ahhoz hogy őt magázzák akkor ő miért tegezi le a másikat? Ez azért elég nagy parasztság.
Régi módi, falusi emberek. Magázom őket.
A párom tegezi a szüleimet, megengedték neki. Ők más felfogásúak teljesen...
Mindketten 40 évesek vagyunk és magázzuk egymás szüleit. Egyébként a szüleimen és az unokatesókon kívül mindenkit magázok a családban.
Nem is tudnám tegezni "anyósékat" akkor sem, ha kérnék.
Mi 4 éve vagyunk együtt. Párom (F) édesapja első pillanattól kérte hogy tegeződjünk. Az édesanyja is akkor tegeződött le velem, de őt már pár hete akkor ismertem.
Anyukám eleinte magázta a párom, ez nagyon furcsa volt nekem, később letegeződtek. Apám viszont a mai napig nem ajánlotta fel a tegeződést, bár ő tegezi a páromat.
Olvastam itt korábban, hogy a magázódást ki lehet küszöbölni azzal, ha nem használsz alanyt. Én is ezt szoktam csinálni, ha valakit magázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!