Ti tegezitek vagy magázzátok párotok szüleit?
Párommal 1,5 éve vagyunk együtt, együtt is élünk, nem is vagyumk már olyan fiatalok (én 28 éves, párom 30), mégis magáznom kell a szüleit. Nekem ez furcsa, mert így nem tudok olyan közvetlen lenni velük, pedig kedvelem őket. Nálunk ez nem volt divat a családban, senkit nem kellett magáznunk, a szüleim barátait is mind tegezzük. Párom szintén tegeződik a szüleimmel az első alkalomtól fogva. Szüleink egyébként egyidősek, 50 körüliek, szóval fiatalok.
Pár hete találkoztak először a szüleink egymással, persze ők rögtön összetegeződtek, párom is tegezett mindenkit a társaságból, csak én voltam az, akinek feszengenem kellett.
Csak nekem furcsa ez a helyzet? Ti magázzátok a párotok szüleit? Tudtok így közvetlenek lenni velük?
Tegezem őket. Anyukáját azelőtt ismertem meg, hogy összejöttünk volna, egy ismerős révén, már akkor rögtön tegeződtünk. Apukáját először nem, de aztán összetegeződtünk.
A közvetlenség viszont nem ezen múlik szerintem.
Mi 17 és 18 évesek voltunk, amikor megismerkedtünk a barátommal.
Szüleink akkor kb 45-48 évesek voltak, szóval azért nagyobb a korkülönbség, mint a kérdésben, de pár találkozás után mindkét oldalon mondtak a szülők, hogy tegezzuk őket nyugodtan.
Azóta tegezodunk.
Az em csaladomnal barátom csak az idősebbeket (nagyimat, nagyim testverenek a férjét) magazza, mindenki mást tegez
És én is az ő családjánál csak a nagyijat, nagypapajat és a dedit magazom, mindenki mást tegezek.
Nekem fura is volt, amikor még apukája tesojat (kb 40-42 éves) magáztam az elején, mert anya hasonló korú baratnoit is tegezem. Egy idő után véletlenül letegeztem, de nem sértődött meg rajta, szóvá se tette, azóta tegezodunk és ez nekem így sokkal könnyebb.
Egyébként nekem elég fura az, hogy valahol kijelenti az anyós/após, hogy ő aztán biztos nem fogja felajánlani a tegeződest, mert csak.
Főleg akkor, amikor még 20 év sincs a gyereke párja és kozotte.
Nem attól fogok tisztelni/nem tisztelni valakit, hogy tegezem vagy magazom 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!