Ezt most tudtam meg, de nem értek vele egyet. Mit mondjak?
Most tudtam meg, hogy a lassan két éves kislányomról az anyósom, a férjem volt barátnőjének, meg annak az anyjának küldözgetett képeket, videókat. Ugyanis ők jó viszonyban maradtak.
Még én magam sem rakok ki soha semmit a kislányomról a közösségi oldalra, küldeni max a szűk rokonságnak szoktam, de jobban szeretek képet előhívatni, és úgy oda adni. Jogilag tudom, hogyan ezt nem tehette volna meg, de erkölcsileg nagyon bosszant! Semmi köze a férjem egyik exének, hogy a kislányom hogyan bilizik, hogyan strandol, hogyan eszik stb! Ezek a képeket tudtom nélkül készítette, vagy a férjem pl a nyaralást, és küldte az anyjának. De miért küldi tovább kvázi idegeneknek?
Anyósommal nincs jó viszonyom, köszönünk és ennyi. Én már nem megyek hozzájuk, férjem viszi a picit, illetve akkor jönnek, amikor én esti suliban vagyok, tehát nem vagyok itthon.
Nem akarom leugatni a fejét, de nyomatékosan szeretném közölni vele, hogy ehhez a küldözgetéshez nincs joga! Férjem szerint hagyjam, csak örömében küldözgetni. Az lehet, de akkor is engem zavar, pláne egy exnek és annak az anyjának!! Ti hogy kezelnétek?
2 megoldas van.
1)szólsz
2)Nem szólsz, de megszűröd h milyen képeket kap meg anyosod
A fényképek többek között azért készülnek, hogy az ember mutogassa a barátainak, ismerőseinek. A mai világban szinte megszűnt a papíralapú fotó, ezt a mutogatást helyettesíti a küldés.
Nem örülnék és a férjemen keresztül igyekeznék megtiltani, de valójában semmire nem mész vele, mert ha akarja úgyis elküldi, legfeljebb nem fogsz tudni róla.
Meg kell mondani az anyósnak, hogy ezt hagyja abba. A képek csak a rokonságnak vannak. Ott is csak mértékkel.
A férj exének mutogatni az unokát nem ésszerű, képet küldeni kimondottan privátszférasértő.
Szerintem nem tilthatod meg a nagymamának, hogy lefényképezze az unokáját. Azt sem tilthatod meg, hogy azt valakinek megmutassa. Szar helyzet nem mondom, de ez van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!