Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet kezdeni azzal, hogy...

Mit lehet kezdeni azzal, hogy anyós akarja megmondani, hogy etessem a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A helyzet az, hogy nem rég szültem a kisfiamat, aki tápszeres, saját döntésből. Röviden taszít az egész szoptatás, de azért megpróbáltam még az első gyermekünknél, de borzasztó érzés volt, kellemetlen, fájt stb. A fiúnknál már első perctől tudtam, hogy nem fogok a szoptatással nyűglődni, tápszeres lesz és kész, nekünk így megfelel. Na hát anyós most ezt megtudta és ránk förmedt, hogy mégis én mit képzelek magamról, hogy az ő kis unokáját nem szoptatom, igen is szoptassam, nem fogja hagyni, hogy tápszeres legyen blabla.. :D

A lányunknál, aki most 5 éves külföldön éltünk (nem rég jöttünk haza), ő róla nem tudta, h tápszeres volt, valahogy nem gondoltam hogy be kellett volna jelenteni, hogyan etetem a saját gyermekem, de most ennek okán felhozta azt is, hogy csak nem a lányunkat is tápszereztem és hát én mégis milyen anya vagyok stb. Na több se kellett, férjemnek és nekem is nagyon eldurrant az agyunk, kritikán aluli stílusban beszélt anyóspajti, úgyhogy alaposan kiosztottam, férjem pedig megmondta, hogy a saját otthonunkban nem fog így beszélni sem velem, sem vele, tehát azonnal távozzon. Persze ő volt megsértődve és még másnap is hívta férjemet, hogy beszéljen a fejemmel és álljak neki szépen szoptatni. Elképesztő volt az egész, tudtam eddig is, hogy nem 100%-as nő, voltak és vannak is meglehetősen érdekes dolgai, de azért ez nonszensz. Persze megmondtuk, hogy semmi köze, hogyan etetjük a gyereket és ha fejre áll sem fogok szoptatni, de be van sértődve, férjemet piszkálja, pedig őt se kell félteni, helyretette az anyját már nem 1x, de mintha bekattant volna nála valami és nem ért a szóból. Azóta nem is találkoztunk, nem voltam hajlandó se átmenni hozzájuk, se áthívni magunkhoz, de persze veri az asztalt, hogy ő unokázni akar.

Semmi kedvünk ezek után bármi nemű kapcsolatot fenntartani vele, férjem nagyon haragszik rá, beszélni sem akar vele, de én se. Ez a húzása volt egyébként az utolsó csepp a pohárban, rengeteg vitát generált már, hisztizett minden hülyeségen, szóval alkotott már rendesen, de most tényleg betelt a pohár. Megmondtam, hogy köszönöm én nem megyek át hozzá, ha akarja vigye át ő a gyerekeket az anyjához egy kicsit, de azt mondta most egy ideig ezt elfelejtheti anyós.

Ti mit tennétek a helyünkben? Ismerjük már annyira, hogy ha összekerülünk, záros időn belül megint rákezd a szoptatás témára.

2019. júl. 30. 11:29
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, az nem lehet opció, hogy lefejt tejet adsz neki? Én is szenvedtem/szenvedek a szoptatással, az elején borzasztóan fájt és azt kívántam, bár elapadna, de pár hét fejés után megedződött annyira, hogy már nem fáj és tejem is van bőven. Próbáld ki ezt, talán jó kompromisszumos megoldás lehet neked is.
2019. júl. 30. 16:24
 42/49 anonim ***** válasza:
69%

39-es a szívemből szóltál!! Csak ámulok és bámulok, hogy egyesek milyen stílust engednek meg maguknak... És ezek közül valószínűleg sokan anyák vagy mik. És ezt a proli stílust adják tovább a gyerekeiknek, hogy nulla empátia, nulla elfogadóképesség, ha valami meg nem tetszik, szidjuk agyba-főbe a másikat és nézzük le. Nem semmi. Én szégyellem magam helyettetek. Ennyire nehéz tiszteletben tartani a másik döntését? Te úgy éled a saját életedet, ahogy neked megfelel, más meg úgy, ahogy neki a leginkább megfelel, ez ilyen egyszerű. Senkinek nincs beleszólása a másik életébe. Anyós meg megetetett egy 4 hónapos babát marhapörkölttel és még szegény anyós??! Amit a kérdezőékkel művel, arról ne is beszéljünk.

Egyébként nehogy már az abortuszhoz hasonlítsuk azt, hogy valaki tápszerrel eteti a gyerekét! Most ez komoly? Mi az hogy minek akar szülni az, aki nem akar szoptatni?! Miért gondolod azt, hogy ehhez neked bármi közöd is van? Miért érzed magad felhatalmazva arra, hogy másokat kérdőre vonj? Szerinted csak az lehet anya, aki hajlandó szoptatni?? Más nő, aki nem szoptat, ellenben szeretetben és boldogságban nevelné a gyermekét, ne is legyen anya, mert mi az hogy. Az megvan, hogy a jó anyaság és a szoptatás között a világon semmiféle összefüggés nincs?!

A szoptatás vs nem szoptatás pont nem egy olyan dolog, ami miatt ítélkezni kéne ismeretlenek felett. A kérdező különben sem a véleményetekre volt kíváncsi, hanem tanácsot kért, de láthatóan ez sokak agyi kapacitását meghaladta.

Kérdező én is azt tanácsolom, h magasról tojd le anyóst, az ilyen ne is nevezze magát nagymamának, aki a szülők kifejezett tiltása ellenére pörköltöt töm egy 4 hósba és aki képtelen tiszteletben tartani a szülők döntését. Én biztos nem engednék egy ilyen embert a gyerekem közelébe, amíg meg nem változik! A végén még a ti fiatokba is pörköltet töm.. Eszem megáll.

2019. júl. 30. 16:35
 43/49 anonim ***** válasza:
83%

Oktatási felmérésekből eddig is lehetett tudni, hogy Magyarországon döbbenetesen magas a funkcionális analfabéták száma... de íme, itt ez a kérdés az élő bizonyíték rá. (pedig én sajnos még nem is láttam pár kimoderált szösszenetet, csak a számozás elcsúszása utal rájuk, de a maradék is épp elég...)

Lehet, a Kérdezőnek oda kellett volna írnia nagy betűkkel a végére, hogy "ez a kérdés nem a szoptatásról szól, hanem a belepofázó anyós kezeléséről" - hátha akkor többen megértik, és kevesebben kezdenek el igét hirdetni a szoptatásról, az anyóshoz hasonlóan.

Csak az utolsóra reagálnék PÉLDÁNAK a Kérdező helyett: "Próbáld ki ezt, talán jó kompromisszumos megoldás lehet neked is." - mi nem egyértelmű azon, hogy a Kérdező szülés után ablaktáló (elapasztó) gyógyszert szedett, mert eldöntötte - nyilván a férjével közösen - , hogy nem akar szoptatni??? (#5)

Szóval, ha a beleugatérozó "drága" anyós pisztolyt nyomna a fejéhez, vagy öngyilokkal zsarolná, akkor se szoptatna, meg nem is tudna. Pont.

2019. júl. 30. 16:55
 44/49 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell vele találkozni és kész. Az én anyámnak is elgurult a gyógyszere (nem ezen a témán de gyerekkel kapcs), úgyhogy rém egyszerű a helyzet: ha idióta akkor nem látja az unokáját és kész. Legkésőbb amúgy olyan 1-2 éves koráig úgyis lecseng a szoptatás téma.
2019. júl. 30. 20:42
 45/49 anonim ***** válasza:
80%

Te jó ég itt mennyi elmebeteg van :D Kérdező, őszintén sajnállak, hogy ez lett egy ártatlan kérdésből.

Akik ennyire beleőrülnek a szoptatásba, nekik gondolom az életük fő értelme, hogy a mellükön csüng a gyerek ha kell, ha nem iskoláskoráig. Ne törődj velük.

2019. júl. 31. 09:13
 46/49 anonim ***** válasza:
22%

Kamuzd be az anyósnak, hogy valamiért nem szoptathatsz, gyógyszert szedsz vagy mitttudomén és eddig nem akartál erről beszélni.

Csináltasd meg a melleidet, mert a nőiességed kiteljesedése totál kisiklott, itt az anyós idiótasága és a kiakadásod csak a felszín.

2019. júl. 31. 14:27
 47/49 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem kifejezetten vicces, hogy ez a sok tejcsárda ősanya itt veri magát arra, hogy milyen jót tett a gyerekkel, hogy szoptatott, közben meg a viselkedésminta amit embertársainkkal szemben tanúsítunk, egy büdös nagy nulla :D A ti gyerekeiteknek az lesz az utolsó baja, hogy tapszeresek voltak-e, miközben ekkora türhő paraszt anyjuk van. Én egyébként szoptattam a gyerekemet, de nem értem mi ez az állandó hisztéria a szoptatás körül, szánalmas amit egyes nők művelnek.
2019. aug. 4. 10:43
 48/49 anonim ***** válasza:
84%
Sokszor érzem azt, hogy akik ennyire ugranak a “nem szoptatok” témára azért érzik magukat felsőbbrendűnek/szuperanyának/ősanyának attól hogy a gyerek a mellén csüng 0-24 meg néhány hülyének még óvodás korban is, mert a szoptatással kompenzálják azokat a dolgokat az élet más területein amik nem mennek nekik/kimarad az életükből/nem jók benne...
2019. aug. 6. 12:26
 49/49 A kérdező kommentje:

#49: Gratulálok, nagyon ügyes vagy hős anyuci, veregesd vállon magad. Jobb már?

Senkinek az égvilágon nem tartozom elszámolással, pláne nem egy olyan dologgal kapcsolatban, ami totális magánügy! Az, hogy te gondolkodás nélkül felaldozod magad a gyereknevelés szent oltárán és inkább szenvedsz és borzalmas kínokat élsz át, ahelyett hogy olyan megoldást választanal, ami anyának és babának is megfelel, az a te egyéni szoc.problemad! Attól még más csinálhatja másképp.

Inkább tápszerezzem a gyerekemet, semmint ilyen proli suttyó legyek, aki idegeneket nevez féregnek, csak mert az nem akkora szoptatás náci, mint ő maga. Ezt a primko stílust fogod átadni a gyerekednek is..? :) Szegény, őszintén sajnálom.. ilyen anya mellett max azt tanulhatja meg, hogyan NE legyen elfogadó egy fikarcnyit se és hogy kapásból mocskolódjon azzal, aki nem ért vele egyet. Bravó. Én a hozzád hasonlókat nem nevezem anyának, de még embernek se nagyon...

2019. aug. 30. 00:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!