Találtam egy sünt. Koordinálatlan a mozgása. Mit tegyek?
Én a Fővárosi Állatkert Sünispotályába vittem be egy sérült, talált sünit. Be kellene vinned természetvédőkhöz, madárvédők vagy madárkórházak is szoktak segíteni. Addig valahogy életben kéne tartani.
Az általam talált sün is imbolygott, nem ivott, hanem a szájába fecskendeztem vizet, amikor kinyitotta, hogy átharapja a feje fölött lévő rácsot. Így tettem a szájába csipesszel lágy macskakaját is, de nem nagyon szerette. Csak a kukacot szerette. A Fressnapfban lehet kapni kifejezetten sünöknek való konzervet, az is ízlett neki. De elvittem az Állatkertbe, azóta ott gondozzák, jól van, néha érdeklődök felőle.
Telefonon tudsz még más orvostól érdeklődni. Sunbaratokat is el lehet érni tudtommal telefonon. Nem jó jel sajnos, ha nem iszik. :(
Hívd fel a Sünbarátot!
Az almát vedd ki, nem fogja megenni, csak szikkad ott. (tévhit, hogy almát cipel a hátán meg ilyesmi)
Ha van rá lehetőséged, "bogarássz" egy kicsit - giliszta, tücsök, amit találsz.
#2:
Ha így állsz hozzá (és még vigyorogsz is mellé), akkor el fog pusztulni a kosárkádban.
A veszettség elég valószínűtlen, de az, hogy élősködő van benne, bolha vagy kullancs, az annál valószínűbb. Kellene rá sünnek megfelelő típusú és mennyiségű bolhacsepp, a neten vannak erre vonatkozóan információk, de az állatorvos tud segíteni.
Most viszont a legfontosabb az lenne, hogy dokihoz kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!