Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » HELP! Hogy neveljünk, mit...

HELP! Hogy neveljünk, mit csináljunk az 1-2 napos őzünkel?

Figyelt kérdés
Sziu: Tegnap délelött a kiskölykök találtak egy kisőzet. Aztmondták h az anyja elfutott. Otthagytuk, hátha visszamegy érte, de még most délután is ottvolt, így hát elhoztuk. Nagyon fiatal, mer alig tud megállni és lépni is csak 1-2 tud. Hogy viseljük gondját? Tejet milyet? Hova rakjuk? Mi kell alá?
2010. jún. 9. 22:25
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Ma este már evett szépen. kezdi megszokni a cumisüveget. szereztünk kecsketejet, sokkal jobban itta mint a hígított tehéntejet. Szerencsére, van az utcába egy "kecskés ember" mindennap lesz friss neki.
2010. jún. 10. 20:39
 22/42 anonim ***** válasza:

Réges-régen nekünk is volt egy "kis" őzike... Kecsketejet adtunk, viszont nem fogadta el a cumisüveget...

egyszer viszont apum a térde közé fogta valamiért a cumisüveget, és lehajolt vmiért, és az őzike rögtön rárabolt a cumisra:P Csak úgy fogadta el a tejet... Később viszont sok baj lesz vele... A húsát pedig 100% hogy nem (te) fogod megenni, mert amire felnő úgy hozzádnő, mint egy kutya vagy egy macska... és sajnálni fogod lelövetni is, nemhogy még megenni...

Tudom jól, velünk is ugyanez volt:) Egyébként nekünk a k*cs*g szomszéd miatt kellett lelövetni, mert állandóan zaklatott miatta... pedig a kutyának se ártott...

Egyébként jó házörző volt... a patánával akkorát tudott csapni... ( http://www.youtube.com/watch?v=jDui94Wjt3A )

És mindig azt csinálta, hogyha háttal neki csináltál valamit kétlábra állt és a mellső lábait a válaldra tette... 1x este jól megtréfálta az egyik vadász vendégünket :D azt mondta hogy ő így még sosem félt állattól mint akkor ott :D

2010. jún. 11. 22:09
 23/42 Winner of Royal Hill ***** válasza:
32%

Gratulálok a kölykökhöz,büszke lehetsz rájuk!!!

Miért nem lehet azoknak a kib@szott kölyköknek elmagyarázni,hogy nem tappergoluk össze mindenféle állatot???

Kívánom,hogy szerencsével járjatok és megmaradjon a gida. De borzasztóan felelőtlenek vagytok. Mit fogtok vele csinálni,ha megnől? Kidobjátok? Az őz vadállat és nem játék.

Tegyél pórázt a kölykökre,ha nem bírsz velük másképp!

2010. jún. 12. 01:02
 24/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem tudod hova tenni,e-mail ben vedd kérlek fel velem a kapcsolatot,mi gondját tudnánk viselni.Van tapasztalatunk!

Minden jót!

2010. jún. 12. 11:13
 25/42 A kérdező kommentje:

Nem a mi kölykein voltak. vmi suttyok, azt se tudom már h kicsodák.

Utolsó: Hogy érted? Mikor megnő akk veszitek át tőlünk v most? Ha most az akk tárgytalan, késöbb lehet róla szó. (most issza szépen a kecsketejet. 1-2 óránként van etetve. Egypár napig most ilyen ólszerűségbe van, míg megszokja a helyet és minket. Van neki kis helye ruha és szalma van ráterítva ott szokott aludni. a Többi plac, pedig tavaly elrakott száraz falevelekkel van leterítve

2010. jún. 12. 11:22
 26/42 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy tudtátok-e de az őzmamák sok órára otthagyják a kisőzet a fűben addig amíg elmennek enni,inni.Még várni kellett volna. És ne gondoljátok azt hogy az őz olyan kicsi marad megnő és akár veszélyt is jelenthet rátok.
2010. jún. 12. 11:30
 27/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! nemtudom olvastad-e hogy a kiskölyközz összetapizták. Az anyja soha az életbe nem fogadta volna vissza. Vagy elhozzuk vagy elpusztul! Arról nem is beszélve h a kölykök továbbra is visszájrtak vna hozzá. És köszi a felvilágosítást, h megnő! Találunk rá megoldát, hidd el. És olyat ami az állatnak is megfelel
2010. jún. 12. 13:50
 28/42 anonim ***** válasza:
Azok a hülyde kiskölykök komolyan vették a nagy szirupos hollywoodi Bambi mesét! A kis őzgida NEM árva, nem aranyoska Bambika, hanem vadállat. Simogatni soha nem szabad. Néhány éve tavasszal felugrott egy őzsuta a lábam alól a bokorból (nem felőlem fújt a szél). Ottmaradt egy csöppnyi kis őzgida, lógott rajta még a köldökszinór. Jött utánam, de nem nyúltam hozzá, nem is beszéltem neki, gyorsan elmentem onnan. Az anyja ott volt a másik bokorban, nem hagyta el.
2010. jún. 12. 22:06
 29/42 anonim válasza:
23%
Szerintem is nevetséges hogy nem tudod megfékezni a gyerekeidet. Büszke lehetsz magadra a felelőtlenségedre. És még te nevelsz gyereket. Nevetséges vagy. Ne menj ki a szabadba ha nem tudod a szabályokat.
2010. jún. 14. 23:42
 30/42 anonim ***** válasza:
Elötted 2 vel írta le nem sz ő gyerekei voltak -.-
2010. jún. 15. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!