Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mit tegyek ha az erdoben a...

Mit tegyek ha az erdoben a bokorbol elosetal velem szembe egy medve?

Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 11:24
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
kosz a kommenteket de meg nyugottan irhattok :D
2010. máj. 29. 12:30
 32/51 anonim ***** válasza:

"Kölykös vaddisznó" bruhahaha. Esetleg malacos. Jó hangosan kell közlekedni az erdőben, hogy elriadjon a medve. Én így tettem Erdélyben, mert nagyon félek a medvéktől. Állatkertben is.

Ha mégis meglátod a medvét, és esetleg nem felőled fúj a szél, szép lassú, nyugodt mozdulatokkal kell a távozás mezejére lépni.

2010. máj. 29. 13:39
 33/51 anonim ***** válasza:
valószínűbb hogy medvedisznóemberrel találkozol.
2010. máj. 29. 22:40
 34/51 anonim válasza:
Menj be a bokorba, ahonnan előjött. Ezzel összezavarod!
2010. jún. 1. 22:33
 35/51 anonim ***** válasza:
100%

Hát futni nem érdemes úgyis utolér, de igazából kicsi az esélye hogy támadjon mivel nagyon fél az emberektől. Akkor veszélyes ha a bocsait védi vagy ha meg van sebesülve. Attól sem kell félni hogy tápláléknak tekinti az embert hiszen a medve mindenevő és inkább gyümölcsöket füvet növényeket esznek és ezt egészítik ki rovarokkal békákkal kígyókkal. Persze előfordul hogy a juhokat szarvasmarhákat megtámadja de ez inkább az öregebb vagy beteg medvék szokása akik nem képesek a természetes feltételek között ellátni magukat.

Ha látsz egy medvét messzebbről akkor a legjobb elindulni az ellentétes irányba jobb nem erőltetni a nagy találkozást. Viszont ha 5 méterre bevág eléd akkor ne kezdj pánikolni sikítozni maradj nyugodt és hátrálj a lényeg ne érezze magát veszélyben, valahol olvastam hogy mielőtt támadna a két lábára áll és így mutatja nagyobbnak magát hogy megrémítse az embert de ez nem azt jelenti hogy támadni fog. Ha meg megtámadott akkor már csak a jó istenben lehet bízni hogy mielőtt utolér belecsap egy villám vagy kibicsaklik a bokája vagy a fejére dől egy fa, futni nem érdemes előle sík terepen vagy hegynek fel mivel rövid távon simán lefutja az embert. A futás egyedül akkor válhat be ha lefelé futsz valahonnan mivel a mellső lábai rövidebbek mint a hátsó így ha nagy iramot diktál lefele akkor orra bukik, ezért nem szívesen fut lefele.

2010. jún. 2. 10:49
 36/51 anonim válasza:

Vigyél magaddal mézet! Vagy Malackától kérj ha nincs nálad!

Esetleg paprika spray is segíthet, de az nincs Malackánál, mert éppen elfogyott! zik zik :D

2010. jún. 2. 12:34
 37/51 anonim válasza:
Szerintem bújj be a bokorba! XD
2010. jún. 2. 12:39
 38/51 anonim ***** válasza:
Tarst vissza a lélegzeted! (Komolyan beszélek ám! Apukám egyszer Romániában, sátorozás közben találkozott egy medvével. Visszatartotta a lélegzetét, és a medve - mivel halottnak nézte - távozott.
2010. jún. 2. 15:42
 39/51 anonim válasza:
55%
hát, szerintem meg tökre kiabáld oda neki, hogy BIKICSUNÁJ!!
2010. jún. 2. 17:01
 40/51 anonim válasza:
5%

Megtörténetek, avagy az egy tálból cseresznyézni eset

Harmattá állnak össze az álomcseppek, amint a pirkadatmadár hangosan csirregi a reggelt, s hajnal hangjai, aki hallja hallani az ébredést, maga is tüstént.

Szüleimmel sátoros ismerd meg mások hazáját utazásban voltunk a Kőrösök környékén. Csobogó patak csörgedezve törtet a sziklákon át, kis táborunk egy völgy a tölgyes mélyén. A koránkelők közül való vagyok én is, de csendben szöszmötlök, mint a figyelmesség, ami hagyja durmolni a mormotákat még egy kicsit.

A távolban éhségtől is hajtva indul a barlangok kövein lépked, saját nyomaiban süllyedő talajbarnán cammog tova a domboldalon. Erre jár csapása, hisz a saját terep, sokszor bokor, avagy patak, réges-rég e terület, s a domb. Könnyítve magamon, egy málnabokor hívogat, mosolygós piros pozsgái virítanak felém, hát megyek. Ahogy hallom, a sövény túloldalán is van valaki, s a két szempár, ha találkozott is, nem jelentették érdeklődésüket, Egymásnak legalább is nem! Kicsit berezegtem azért. Édes medveeledel!

Közös bokorról málnát falatozni, egy igazi barátság kezdete lehetett volna, de a szépséges természettel jóban vagyok azóta is.

2010. jún. 2. 21:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!