Az őzbak húsa tényleg büdös főzéskor? Ehető?
Figyelt kérdés
Nem igazán vagyok jártas ebben, egy ismerősnek ez rémlik.2017. szept. 14. 21:33
1/7 anonim válasza:
Már miért lenne büdös?
De ne egyétek már meg szerencsétlent...
2/7 anonim válasza:
Ehető, bár én nem tartom finomnak, de kinek mi jön be :)
3/7 anonim válasza:
Más ízű mint az általad valószínűleg ismert húsok íze, a vadhúsnak kissé édeskés íze van. Semmiben sem különbözik a suta húsáéhoz, sőt, a bakot gyakrabban fogyasztják ugyanis belőlük többet lőnek ki a trófeák miatt, a húsukat pedig nyilvánvalóan felhasználják.
4/7 anonim válasza:
Van egy jellegzetes illata, főzés előtt érdemes ecetes vízben áztatni.
5/7 anonim válasza:
Annak igen, aki nem szereti.
Én nem szeretem, mikor főzi a mamám, rettenetes szag van náluk, de nem nevezném azért büdösnek, mert van aki megeszi. Nekem borzalmas, de minden vadhús, mert egyiket se szeretem.
6/7 anonim válasza:
"De ne egyétek már meg szerencsétlent..."
Akkor dobják a dögkútba vagy mit csináljanak vele?
7/7 anonim válasza:
Barcogás idején a felgyülemlett tesztoszteron miatt lehet egy kicsit kellemetlenebb a húsa szaga/íze, ahogy a szarvasnak és vadkannak is bőgés/üzekedés idején. Ha ilyen időben mentek és a hús lenne a lényegesebb, nem a trófea, akkor inkább tarvadat (őz esetében sutát) célozzatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!