Fiú yorki büdös fürdetés ellenére is. Mitől lehet?
Például attól is lehet büdös, mert nem szabadna 3 hetente fürdetni, pláne embereknek készült samponnal. A bőrét teljesen tönkrevágod.
Ezenkívül lehet nem megfelelő etetés, fogkő (bár félévesen ez még nem túl valószínű), bűzmirigy probléma (ez sem jellemző ilyen kiskorban), bőrproblémák (pl. a fürdetés miatt).
Egészséges kutya nem büdös, fürdetés nélkül sem. Tehát ez nem normális jelenség, meg kell találni az okát.
Mit eszik a kutya? Állatorvos mikor látta? Őt kérdezted már erről, hogy miért lehet büdös?
Vegyél neki normális minőségű KUTYAsampont, és jó illata lesz.
Én a Double K-t használom a két kutyámra, és mindkettőnek nagyon jó illata van. Előtte valami gagyi panzit használtam, attól büdösek maradtak, sőt, büdösebbek lettek.
Egy yorki nem lehet büdös.
Amitől lehet:
- csipa ( k..a büdös a kutya a sok felgyülemlett csipától,tehát naponta,kétnaponta bórvízzel át kéne törölni a szeme alatt. Bizony hiába fürdeted ha büdös,nedves csipa ott marad a szeménél)
-fogkő
-fülgyulladás
-bűzmirigy
-nem megfelelő étrend
Illetve headen sholderst meg felejtsd el!! Ekkora hülyeséget is egy szaporító mondhatott.
Vegyél kutyasampont a Beaphar kutyasampon nagyon jó otthoni használatra,bár hígítani kell,mint minden sampont!
3 hetenként meg semmiképpen nem fürdetünk kutyát főleg nem emberi samponnal.
Én a bichonjaimat,egyik fehér 1,5 havonta fürdetem őket,de van hogy 2 havonta. Emellett rendszeresen fésülve vannak.
Többek között a természetes zsírok lemosása miatt is lehet büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!