Kutyaszagtalanítás hogyan?
bűzmirigye rendben van?
Füle?
Szája?
Mit kap enni?
első vagyok..ezek a felelősek amiért a kutya lehet büdös..
bár itt inkább az kaja lehet a gond.
A kaja kihat a kutya bőrének a szagára is. Az enyémek pl. ha pontyfejet kapnak, utána van 2-3 nap, amíg picit halszagúak :D
Konkrétan milyen tápot kap? És azt ugye tudod, hogy a konzervnek 80%-a víz, tehát gyakorlatilag tök felesleges adni a kutyának? :)
Amúgy vannak fajták, amiknek alapból erősebb a kutyaszaguk, de lövésem sincs, hogy a spániel ilyen-e.
Nem ilyen :)
Legalábbis az enyém abszolút nem büdös, és ritkán is fürdetem.
Spánieles ismerősöknél amiktől büdös volt eddig kutya:
Allergia.
Fülproblémák, bepállott, begyulladt - erre ahogy észrevettem elég hajlamosak a spánielek.
Fogkő miatti ínygyulladás.
Szerintem ne akard elfedni a szagot, hanem az okát megkeresve szüntesd meg. Ne fürdesd túl gyakran, illetve az sem mindegy mivel fürdeted. Ha a doki szerint egészséges és nem egészségügyi gond okozza a szagot, valamint a kaja is kizárható (érdemes megpróbálni váltani, konzervet meg tényleg felesleges adni minden nap), akkor a helyedben elvinném egy kutyakozmetikushoz, és őt megkérdezném, meg ajánljon sampont is. Lehet, hogy egyszerre drága megvenni, de belegondolva sokáig kitart, hisz nem fürdeted a kutyát gyakran.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!