A filmekhez honnan szereznek állatokat?
Lelövik őket, majd kipreparálják és a színészek belülről mozgatják. Van is egy Jim Carrey film, amiben ez tisztán látszik:
Amerikában és az Arab emirátusokban is rengetegen tartanak nagymacskákat házziállatként. Ha kölyök koruk óta emberhez vannak szoktatva akkor nem problémásak. De amúgy a legtöbb filmben animáltak az állatok.
De nem csak nagymacskákat tartanak hanem pl jegesmedvét. https://www.youtube.com/watch?v=g7rZTZBOrqQ
Nem mimdig animált vagy betanított. A Két testvér című filmben 30 állatkerti tigris "játssza el" a főszereplő két tigrist. Azok nincsenek betanítva, mert ebben a filmben fontos volt a természetes reakció, így pl. ha egy adott "mimikát" akartak elérni, akkor mutattak mondjuk kaját egyesével mindegyiknek, és amelyik legjobban hasonlított a kívánthoz, azt tették a filmbe.
De pl. olvastam olyat, hogy annál a jelenetnél, amikor a kistigris elalszik, több mint 4 órát vártak, mire megtörtént. :D
Illetve a film egyik főjelenetében, mikor újra találkozik a két tigris testvér, ott meg a valóságban 1 hétre szétválasztották őket és mikor újra összeengedték, úgy örültek egymásnak, mint a filmben.
Meglepett, hogy ilyen sokan azt képzelik, hogy a vadállatokkal milyen könnyű bánni.
Nagyragadozók SOHA nem lesznek kezesbárányok, még az amúgy társas fajták (pl: farkas) sem, és az se számít, hogy gondozója/idomárja már születése óta együtt van vele. Mindig nagyon körültekintően kell kezelni őket, hiszen vadászösztöneik ugyanúgy fennmaradtak.
#17 "valamikor a kutyák is vadállatok voltak ma pedig majdnem minden háznál van 1. Előbb utóbb azokat is biztos meg lehet szelídíteni"
A kutyák háziasításához kellett kb 40 ezer év. De most is történnek balesetek, amikor a kutya emberre támad, látszólag ok nélkül.
Egyedeket lehet idomítani, de attól még azok nem lesznek szelídek.
Horkai Zoltánnal láttam anno tévéműsort, farkasok kellettek egy filmbe (reklámba?)
Egy vicsorgós, morgós jelenetet úgy csináltak meg, hogy egy nagy birkacombot kapott a farkas, és egy kicsit közelebb vezettek egy másikat - az első védte a zsákmányát, és jelezte hogy az az övé.
Nem kell idomítani az állatokat, szinte mindent meg lehet oldani természetes reakciók kihasználásával.
Én is szoktam kisfilmeket csinálni a kutyámmal, aki csak az alapparancsokat tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!