Egyes emberek miért utálják a vadászokat és a vadászatot?
Sokan hobbiból lövik le az állatokat,illetve illegálisan saját felhasználásra eladják a húsokat.
Mellesleg az utóbbi években divat lett gazda mellől ki lőni a kutyákat!!
Egy vadász feladata,hogy a beteg,sérült állatokat kilője,illetve az állomány ne szaporodjon túl.
Én személy szerint két okból nem kedvelem őket.
Az első, az, hogy egy csomó kutyát kilőttek már. Ebből tavaly volt is egy balhé. És ne mondja nekem senki, hogy pl egy border collie bármi kárt tenne egy 100 kg-os nagy dögben. már csak azért sem bántaná, mert egy terelőkutya és slusszpoénnak pont azért lett kitenyésztve, hogy harapás,csipkedés nélkül a "szemével" terelje az állatot...
a második dolog pedig az, hogy felnevelik a 300 kg-os, emberhez szokott vaddisznókat és szélnek eresztik őket, had támadjanak rá az emberekre, mert ők beleszarnak, hogy mi lesz.....
és még plusz egy indok is az eszembe jutott: van egy földút ahol nagyon jól lehetne biciklizni, futni stb. de ez nem az erdészethez tartozik, viszont az visz az erdőbe. na ezt az utat nem lehet használni, mert egy nagyobb esőzés után is ugyanúgy átmennek rajta a terepjáróikkal, ezzel hatalmas "nyomvályúkat" hoznak létre. így az egész út pár hét után egy nagy dagonya lesz és nem lehet használni. :(
egyet értek mindenkivel, a sportvadászokat én is utálom.
De a normálisakat nem, én is vadász szeretnék lenni.
Az első jól mondja a vádászok csak megfontoltan lövik le a vadat, utána meg adják neki a kellő tiszteletet.
Mert a legtöbben nem jutnak el odáig, hogy nem azért rossz valaki, mert vadász, hanem mert az emberi tulajdonságaival van probléma és amiatt lesz a választott tevékenységi körében is arrogáns/bunkó/agresszív stb.
Azért, mert van sok bunkó orvos/hentes/tanár/jogász/eladó stb., még nem lesz olyan az összes.
Ismerek vadászokat és fegyverboltban dolgoztam 5+ évet.
A HIVATÁSOS vadászokkal semmi bajom,rájuk szükség van,de az alkoholista ex-elvtársaktól,meg az újgazdag "Nekem ne pofázzon senki,a 4M-es Blaser-rel kilövöm a vemhes tehenet,mert én fizetlek benneteket rabszolgák." típusú barmoktól meg hányok. És sajna ők vannak többen. :(
Mellesleg abban mi a sport,hogy állsz és eléd terelik a tenyésztett vadat vagy,hogy az etetőhelyen lövöd ki őket?
A magashegyi kecskevadászat,Nepálban,800 méteren,- 25 fokban,na az férfias sport,a többi az mészárlás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!