Veszélyes most a valamelyik vad az erdőben?
A legtöbb erdei állatnak ősszel van a párzási időszaka, nem ilyenkor.
Én rendszeresen sétáltam a kutyámmal erdőben, volt, hogy takálkoztunk vaddisznókkal, de elfutottak, anélkül, hogy bármit tettem volna. Arra azért nagyon jó indokuknak kell legyen, hogy megtámadjanak, inkább elszaladnak.
Valójában akkor veszélyesek, amikor kicsiket nevelnek, tehát tavasszal, na a vaddisznókoca és a malacai közé nem szeretnék bekerülni.
A párzás amúgy október táján van.
Szia. Én is ilyen területen élek, erdőben van a település, és egy közel 5 kmes utat kell tenni gyalog a civilizációhoz, persze egy erdő mellett közvetlen...
Nálunk sincs olyan este, hogy ne találkoznál vaddal, de kb 2 hete amikor a kutyámmal jöttem haza fényes nappal futott át előttünk egy konda...
én személy szerint rettegek a vadaktól, mert jó párszor rám hozták a frászt az éjszaka közepén...:/
de, személyes tapasztalat, hogy ha vannak a közelben általában megbújnak...nálunk sajnos ezt az út mellett teszik, és ahogy haladok, és túl közel érek akkor ugranak ki, de egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy támadólag léptek volna fel, mindig menekülnek..
teljesen hidegen hagyja őket az, hogy én lámpával vagyok-e vagy anélkül...irtó hangosan zörögve futnak amikor kiszúrják a jelenlétem...
szóval hiába a félelmem ide vagy oda, igazság szerint egyik se akart még megtámadni, remélem tartják is ezt a szokásukat, és nincs bevethető módszer ellenük... csapj zajt ahogy közlekedsz, hogy ne váratlanul lepjétek megy egymást, és ha már észre vettek nem áll érdekükben találkozni veled, elfognak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!