Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Melyik a legnagyobb ma élő...

Melyik a legnagyobb ma élő ragadozó?

Figyelt kérdés
Szevasztok,melyik a legnagyobb ma élő ragadozó állat a Földön? Én a kardszárnyú delfinre gondoltam,van nála nagyobb?

2015. márc. 17. 20:37
 1/9 piriiiii ***** válasza:
92%
Én is arra tippelnék. Esetleg más mélytengeri halakra...
2015. márc. 17. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nagy ámbráscet lesz az.
2015. márc. 17. 20:47
 3/9 Joci_27 ***** válasza:
100%
Ha ragadozónak tekintünk minden állatot, ami más állatokkal táplálkozik, akkor a kék bálna a legnagyobb hiszen az is más állatokat fogyaszt el (krillek, apró halakból álló rajok ...stb) és közel 30 tonnás. De ha azt vesszük, amelyik ténylegesen vadászik, akkor én is az ámbráscetet mondanám. Szárazföldi ragadozók közül pedig a jegesmedve a legnagyobb.
2015. márc. 17. 20:58
 4/9 A kérdező kommentje:
3. ez nekem is átfutott az agyamon a kékbálnáról
2015. márc. 18. 01:06
 5/9 A kérdező kommentje:
amugy elírtad,nem tonna hanem 30 méter, 180 tonnásak
2015. márc. 18. 02:24
 6/9 Joci_27 ***** válasza:
Igaz, köszi a korrekciót! :)
2015. márc. 18. 12:54
 7/9 anonim válasza:
Én is az ambráscetet tudom a legnagyobbnak.
2015. márc. 21. 01:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Az ámbráscet szerintem. Ő is bálna, de nem szilái, hanem fogai vannak. Kedvenc zsákmánya az óriás tintahal, amivel mindig megküzd életre-halálra. Akkora, mint egy bálnavadász hajó ő is és a tintahal is, ezért régen a hajósok a tintahalat vélték a Kraken-nek, a tengeri szörnynek, ami elkapja a karjával az ámbráscetet.

Valójában azonban nem ez történik, hanem éppen az, hogy az ámbráscet így szerez zsákmányt, é gyakran lehet találkozni olyan egyedekkel, amelyeknek a bőrén ott a tintahal szívókorongjainak a nyoma.

Az ámbráscet egyébként a szabad tüdős merülés bajnoka is:

a hím egy óráig képes a víz alatt maradni levegővétel nélkül, és küzdeni a zsákmánnyal.

A leghíresebb ámbráscet Moby Dick, a fehér bálna.

2015. ápr. 5. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:
16%
Cápa,tigris,farkas,stb..ezek vannak a csúcson
2017. ápr. 12. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!