Nyest tizedeli a papagájaimat?
Röviden:
Képek a tettes ürülékéről:
Nyest lehet?
Hosszan:
Van egy régi, vályogépítésű istállónk. Ebben kialakítottunk 4 nagy ketrecet, amiben hullámos papagájokat és zebrapintyeket tartunk.
Pár napja tűnt fel, hogy néhány papagájnak az egyik ketrecben hiányzik a lába, illetve a betonon is vérfoltok vannak. Azonnal átnéztem az épületet, minden létező kis lyukat betömtem, a 6 oldalú, apró lyukú dróton is minden kis szövéshibát kijavítottam, a madarakat átraktam egy másik, addig üresen álló ketrecbe. A probléma viszont nem oldódott meg. Ebbe a ketrecbe is bejut(?), mert gondolom, hogy dróthálón keresztül nem tudná lerágni a madár lábát.
A padló beton, ott nem tud beférkőzni, a falakon cementes vakolat van. Talán a padlásról jöhet le, a deszkás plafonon keresztül.
Az épület teljesen zárt, ezért fénycsövek világítanak, amiket este 10 óra körül szoktam kikapcsolni. Mindig este jön a betolakodó.
Nyestre gyanakodom, ugyanis csak lerágja a papagáj lábát, van, hogy csak a lábfejét, de volt, amelyiknek tőből is, de otthagyja, nem öli meg őket. A nyestről olvastam, hogy kedvtelésből is öl.
Tegnap este is bejutott az épületbe, a folyosón, vödörben tárolt kis muharomban itt is hagyta a nyomát. Az ürülékét én laikusként hasonlónak találom a nyestéhez.
Tettem ki élve fogó csapdát, este talán lesz kapásom. A méreggel nem próbálkozhatok, mert az a madarakat is a túlvilágra küldené.
Az ürülék alapján akkor mi lehet?
Biztosan nem macska, nincs akkora rés, amin beférne. Egyébként 4 kutyánk van, macska meg a környéken semmi.
hello
nem tudsz képet küldeni a ketrecekről?
hova tettéket őket?
amúg 100 % hogy patkány az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!