Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Az oroszlant miert nem haziasi...

Az oroszlant miert nem haziasitottak, mint a farkast?

Figyelt kérdés
Ugyanugy intelligens, falkaban elo ragadozo.
2014. aug. 14. 07:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A macskafelek nem tul jol idomithatoak. Masfelol egy farkassal egy ember azert elbir (vedoruhaban, vastag gyapjucuccokban), de egy oroszlan siman kinyir, barmit veszel fel. Harmadreszt az oroszlan, mint a tobbi macskafele, tetu lusta, szivesebben fetreng egesz nap mint hogy csak szorakozasbol korbefutkossa a teruletet.
2014. aug. 14. 07:48
 2/6 Dörmögő ***** válasza:
100%
Szeretem ha az itthon lévő húsevő háziállat kisebb mint én. Meg kinek lett volna annyi húsfeleslege annó. Egy oroszlán annyi húst megeszik egy nap mint én másfél hét alatt. Meg hogyan háziasították volna annó mikor lentebb helyezkedtünk el a táplálékláncban?
2014. aug. 14. 07:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert az oroszlán -- és a többi nagymacska is -- már majomszerű őseinkre is rendszeresen vadászott, a normális zsákmányaik közé tartoztak/tartoznak a főemlősök. Így genetikailag belénk van kódolva a rettegés tőlük. (Erről több könyvben is olvastam, meg természetfilmben is beszéltek erről részletesen, hogy miért él bennünk nagyon mélyen a félelem a nagymacskáktól, pl. tigristámadások túlélői mesélték egybehangzóan, hogy valósággal leblokkoltak, megbénultak a tigris láttán.)

A farkasokkal szemben ez nincs meg, nekik nem tartoztunk soha a zsákmányaik közé.

2014. aug. 14. 07:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Talán mert az oroszlán nem leste a maradékot,hanem ha éhes volt,megette az embert az ember által szerzett zsákmánnyal együtt,és így az ember nem tudta ezzel a maradékadós módszerrel megszelídíteni.
2014. aug. 14. 12:19
 5/6 anonim válasza:
Mert az oroszlántól szinte mindenki fél.Nehezebben lehet szelídíteni, és tényleg, ha éhes megeszi az embert is ;)
2014. aug. 31. 18:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy az oroszlánt nem háziasitották?

Mégis honnan van a macska?

2014. okt. 31. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!