Miért mondják az oroszlánt az állatok királyának?
Ezen már évek óta töprengek.Mert ugye nincsen úgymond ,,különleges" tulajdonsága
Pl:gyorsaság-a gepárd gyorsabb
erõ-a medve erõsebb(grizzly,jegesmedve...)
falka össze tartás-a farkasok össze tartóbbak
úszás-a jaguár,a tigris meg még sorolhatnám mi,jobban úszik
erõs harapás-a krokodilé is erõsebb
,,vadság szimbólum"-arra szerintem még a hiúz is megfelelõbb
ilyesztõ-én egy komodói varánusztól jobban paráznák(az aye-aye-tõl meg keresztbe futom magam XD)
Szóval szerintem ennyit az oroszlánról.Szerintetek?
Besenyõ Pista bácsinak
Te eggyáltalán hogy kapsz levegõt??
Amúgy a normális válaszolóknak köszi
Zöldpacsi indít!
Amiket felsoroltál, tulajdonságok
(gyorsaság, erő, összetartás, úszás, harapás)
ezekben külön-külön valóban mindben vannak nála jobbak, összességében viszont, ha minden tulajdonságot összegyúrunk, magasan a többi fölé tornyosulnak.
Hiába kapna mondjuk a gepárd gyorsaságra 10 pontot 10-ből, ha erőből csak 1-et ér el.
Az oroszlán meg mondjuk mindenből 7-es.
Ha azt nézem, hogy ragadozók közül melyik a legsikeresebb, melyik tudná legyőzni az összes többit, melyik tudja akár a másiktól is elvenni a zsákmányt, abszolút az oroszlán jön ki győztesnek.
Előző vagyok, meg prédaállatok tekintetében is az oroszlán a csúcstartó.
A legnagyobb méretűeket tudják elejteni.
"Ha azt nézem, hogy ragadozók közül melyik a legsikeresebb, melyik tudná legyőzni az összes többit, melyik tudja akár a másiktól is elvenni a zsákmányt, abszolút az oroszlán jön ki győztesnek."
Tévedés. A hiénák simán elveszik az oroszlán zsákmányát. Csak ők nem olyan felséges megjelenésű állatok. Viszont a harapásuk talán a legerősebb az emlősök között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!