Miért mondják az oroszlánt az állatok királyának?
Ezen már évek óta töprengek.Mert ugye nincsen úgymond ,,különleges" tulajdonsága
Pl:gyorsaság-a gepárd gyorsabb
erõ-a medve erõsebb(grizzly,jegesmedve...)
falka össze tartás-a farkasok össze tartóbbak
úszás-a jaguár,a tigris meg még sorolhatnám mi,jobban úszik
erõs harapás-a krokodilé is erõsebb
,,vadság szimbólum"-arra szerintem még a hiúz is megfelelõbb
ilyesztõ-én egy komodói varánusztól jobban paráznák(az aye-aye-tõl meg keresztbe futom magam XD)
Szóval szerintem ennyit az oroszlánról.Szerintetek?
1 az hogy a medve nem erősebb
2 hogy ugyan olyan össze tartóak
3 az ùszás miért is fontos?? -_-
4 jajj be ne szarjak àm má ... a harapási erő nem annyira fontos neki mint az erős mancs nagy karmokkal
5 a hiúz nem olyan vad
6 az oroszlán széttépi a varánuszt!!
7 a berber oroszlánnak nincs ellenfele!!!
8 a gyorsaság meg nem fontos neki!!!!!!!!!!!!
9 Szóval kérdező kuss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elöször is elnézést a helyesirásomért :)
Lehet ugy tartják a medvénél erösebb vagy nem erösebb,de a csapatot kell nézni,az a lényeg a csapat, a közös vadászat.Az oroszlánok a macska félék közül a második legkimagyaslobak(csak azért tartom igy, mert a macska félék közül a házi macska aminek biztos a fenmaradása.Az oroszlán meg akár már 1 évtizeden belül lehet hogy kihal,persze még az álatkertek,cirkuszokba megtalálható lesz.)
Na de vissza az oroszlánokhoz a tigris erösebb nála ha egy-egy ellen nézük.De manapság már bizonyiték van arrol, hogy egyre több him oroszlán(akik testvérek)együtt maradnak igy egy falkában lehet akár 6 him is.Ami azért hatalmas eröt jelent.Akrokodilos össze függés pedig nem álja meg a helyét a harapása erösebb, de krokodil nem támadrá,olyan oroszlánra ami nem sebesült,és ha kaján vitatkoznak nem is birja elvenni tölük.
Szoval szerintem azért kapták ezt a név kiegészitést, mert bármelyik másik állatot képes lenne a falkájával legyözni.
Bravo folottem levo ember aki ezt leirta !! Ugyan is teljesen igaza van en is igy akartam volna kb.
Az oroszlan erosebb a tigrisnel ! Nem irom le mert a folottem levo le irta !
Ugyhogy kerdezo dugulj el!
Uristen mennyi hulye ember van.
Tigris 1v1 ben megolni az oroszlant.
Tessek csak beiirni barhova, biztos nehez elfogadni, az oroszlan csak Afrikaban az allatok kiralya.
Tigris erosebb,mozgekonyabb, erosebb a harapasa, mindenben jobb az oroszlannal.
Oroszlannak max annyi elonye van, hogy ott a sorenye.
De az egy tigris harapas ellen nem sokat er.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!