Mit tegyek? Bejött egy denevér az ablakon.
Na kiment már?
Figyelj, az a denevér nem fog téged bántani, a véredet sem szívja ki, ne a buta rajzfilmekből és idétlen filmekből indulj ki!
Legjobb, ha nyitva hagyod az ablakokat, és előbb-utóbb kimegy, mert megéhezik. Nappal alszik, szürkülettől kezdődően vadászik. Ha jóllakik, akkor közben is alszik/pihen, tehát előfordulhat, hogy éjfélig teleette magát, és hiába van még sötét, elteszi magát holnap szürkületig...
A denevér rovarokkal táplálkozik, a levegőben kapja el őket. Nagyon hasznos állat, szúnyogokat is eszi, tehát jó, ha a közelben vannak denevérek... :) Persze a nagyobb falatokat is szereti, pl cserebogár.
Ne félj tőle és ne nagyon zargasd! Amíg csak néha-néha téved be a lakásodba, addig ne piszkáld!
Ha az van, hogy rendszeresen bejár, akkor ijeszd el óvatosan! Vagy tegyél fel szúnyoghálót, és akkor nem csak denevér, de más repkedős lény sem fog bejönni!
Még ami eszembe jutott, hogy olvastam valamit, hogy terjesztenek valami betegséget talán. De lehet csak egy parazitáról van szó, nem tudom már. És hogy emberre veszélyes-e az, vagy csak egymás közt terjesztik rohamosan, arra sem emlékszem. Mindenesetre ha csak lóg a szekrényeden, attól nem lesz semmi bajod, viszont ha kontaktusba kerülsz vele, tehát piszkálod, akkor inkább van ennek esélye. már persze ha tényleg veszélyes az a valami, amire nem emlékszem, hogy mi.
Denevér veszettséget, bolhát, tetvet egyebeket terjeszthet ÉS ha fél, akkor mocskos mód harap!!!! (egyszer megpróbáltam kiszabadítani egy damilba gabalyodott példányt. A vége az lett, hogy átharapta a bőr anyagot is, amivel letakartuk, így a könnyebb utat választva darabonként levágva szedtük ki szerencsétlent a damilból...)
Piszkálni nem kell, majd kimegy ha megéhezik. Ha meg nem megy ki: örülj neki: tuti nem lesz se légy, se szúnyog, se pók a szobában :)
Mint sokan írták helyesen,ne zavard,majd kimegy.
Nem bánt,és figyeld,ha kirepül,csukd be az ablakot.
Nem fog bennedd,vagy a bútoraidban kárt tenni,mert az ultrahangos érzékszervével kitűnően tájékozódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!