Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mi van akkor, ha valaki...

Mi van akkor, ha valaki védett állatot megment, de az később mégis elpusztul, mert az illető nem tudja hogy kell gondozni?

Figyelt kérdés

Felelősségre vonható, amiért nem kért segítséget?

Nemrég volt kint egy ilyen kérdés denevérrel kapcsolatban. És a denevér persze pár nap múlva elpusztult, mert a kérdező egyedül próbálkozott vele. De nem lehetett meggyőzni. Ez ilyenkor büntetendő?

2014. júl. 4. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze, ezt híják gondatlan károkozásnak.
2014. júl. 4. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Jogilag biztosan, de szerintem nem fog kimenni hozzá a rendőrség egy denevér miatt. Am. nem tudom az ilyyen mi a f@.znak veszi magához?
2014. júl. 4. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:
A törvény nem tesz különbséget, hogy valaki szándékosan vagy bénázás miatt pusztít el egy védett állatot. Ezt természetkárosításnak hívják és büntetendő cselekménynek számít.
2014. júl. 4. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:
45%

Nem egy ritka eset sajnos. Azt hiszik ők a nagy hősök, a megmentők, aztán csak még jobban elrontanak mindent. Nem ritka, hogy olyan állatot fognak be, akinek egyáltalán nincs szüksége segítségre... Pl rigó fiókák...

De sosem hallottam, hogy ezért büntettek volna bárkit is, lusták ezzel foglalkozni a hivatalban. Pedig büntetendő lenne...

2014. júl. 5. 07:50
 5/5 anonim ***** válasza:
2014. júl. 5. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!