Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A füst beindítja a lódarazsaka...

A füst beindítja a lódarazsakat? LEHETNEK A PADLÁSON?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy egyre több lódarazsat látok az udvaron mostanában! Valamelyik este az ablakon jött be egy a szúnyogháló alatt szerintem ott van egy kis szakadás! Adtam neki zsíroldót! Tegnap est 7 körül a cserép alatt próbált bemenni vissza kijött be se ment utána én jöttem be nem tudom hogy vissza ment-e.na szóval kandallónk van és most megpakoltam papírokkal müannyaggal ilyenekkel hogy jól füstöljön valamiért néha ha úgy fúj a szél a füst a cserepeknél is jön gondolom a padról de egy darabot sem láttam!az a kérdésem ha lennének mozoktak volna? Vagy csak a közelben vannak valahol és táplálék után járnak erre?ne írjátok hogy nézzem meg! Nem merek felmenni tavaly mentőhelikopter vitte el a munkatársam 1 csípés miatt! Nagyon rossz volt végignézni! Köszi a válaszokat

2014. jún. 13. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Így kell elbánni a lódarazsakkal. :)

Szólj apukádnak!

2014. jún. 13. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezek csak akkor bántanak, ha te bántod őket, vagy hadonászol, csapkodsz, hessegeted őket...

Lakásba persze nem való, mert ha mondjuk leparkol a kilincsen, te oda se nézel és megmarkolod, akkor azt támadásnak veszi, vagy ha a földön van, nem veszed észre és belelépsz, akkor is szúr... Tehát lakásból ki kell szorítani, de hagyni kell, hogy inkább magától találja meg az utat és ne kezdd el törölközővel csapkodni! Vagy befogod és kint elengeded, akkor se fog bántani.

Zsíroldóval pedig ne menj neki, ne öljed meg!

A padlásra nyugodtan felnézhetsz! Nem állnak startrakészen az ajtónál, hogy téged megcsípjenek, ha felmész. Van jjobb dolguk is. Már ha tényleg vannak...

Lehetnek a padláson, persze. De baj csak akkor van, ha tömegével vannak ott. Csak akkor érdemes eltávolíttatni őket szakemberrel! Ha néhány lézeng, abból nem lesz bajod.

A mi padlásunkon szimpla egyszerű darazsak vannak. Jó sok fészek van a cserepeken. Néha megnézem, hogyan éldegélnek, soha nem bántottak... A konyhába időnként bejönnek ha főzünk. :-)

Engem eddig csak úgy csíptek meg, ha a folyosón rájuk léptem mezítláb, mert nem vettem észre őket. Máskor nem.

Viszont egyszer itt volt egy hisztis vendég, aki már akkor visítozott, mikor csak a teraszon elrepült az asztal felett egy darázs. Aztán leszállt pont a nő poharára, az meg elkezdte csapkodni, hiába mondtam, hogy hagyja békén, és inkább menjen be egy kicsit. Hát nem csak csapkodott, míg végül jól megcsípte. Megérdemelte... Egyébként nem lett baja, nem allergiás a csípésre. Raktam rá hagymát neki, és még csak fel sem dagadt neki a csípés helye. Lényeg, hogy csinálta a fesztivált, mert nem képes együtt élni a természettel...

2014. jún. 13. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem a sima darazsakkal nincs semmi bajom tele van velük a padlás! De a lódarazsak már azt is veszélynek érzik ha megközelítem a fészküket ! Ami tavaly nyáron volt az ismerősömmel azt meg senkinek nem kívánom a karján csípte meg de két perc alatt eldőlt úgy locsolgattuk még a mentőhelikopter meg nem érkezett 5 perc alatt öregedett 10 évet olyan szarul nézett ki majdnem meghalt az volt a szerencséje hogy csak egy csípte meg!a padlásra pont ezért nem merek fel menni mert bentről létrálól lehet csak az ajtó felfelé nyílik és ha pont Ott a fészek nem szaroznak megvédik!de a füst zavarja őket ha vannak? Mozogniuk kelett volna? Egyet sem láttam kirepülni 10 perc füst után
2014. jún. 13. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Lódarazsakat, de úgy általában a darazsakat is irtani kell tűzzel-vassal, kártékonyak, megeszik a gyümölcsöt és csípnek, hasznuk nincsen és nem is védett. A méhek hasznosak, csinálják a mézet, és nem is bántanak a nem piszkálod őket, a darázs nem ilyen.
2014. aug. 26. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:
a darázs is hasznos. rovarevő madarak tápláléka... inkább őket egyék a madarak, mint az egyre fogyó méheket...
2014. aug. 26. 09:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Darázsölyv eszi csak, az meg nálunk nem őshonos, a darázs csak kárt okoz betegségeket is terjeszt meg lezabálja a gyümölcsöket, és még csípnek is, meg zavarnak, én bizony irtom ha meglátom, nem hívtam őket a portámra ne is jöjjenek ide
2014. aug. 29. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!