A füst beindítja a lódarazsakat? LEHETNEK A PADLÁSON?
Ezek csak akkor bántanak, ha te bántod őket, vagy hadonászol, csapkodsz, hessegeted őket...
Lakásba persze nem való, mert ha mondjuk leparkol a kilincsen, te oda se nézel és megmarkolod, akkor azt támadásnak veszi, vagy ha a földön van, nem veszed észre és belelépsz, akkor is szúr... Tehát lakásból ki kell szorítani, de hagyni kell, hogy inkább magától találja meg az utat és ne kezdd el törölközővel csapkodni! Vagy befogod és kint elengeded, akkor se fog bántani.
Zsíroldóval pedig ne menj neki, ne öljed meg!
A padlásra nyugodtan felnézhetsz! Nem állnak startrakészen az ajtónál, hogy téged megcsípjenek, ha felmész. Van jjobb dolguk is. Már ha tényleg vannak...
Lehetnek a padláson, persze. De baj csak akkor van, ha tömegével vannak ott. Csak akkor érdemes eltávolíttatni őket szakemberrel! Ha néhány lézeng, abból nem lesz bajod.
A mi padlásunkon szimpla egyszerű darazsak vannak. Jó sok fészek van a cserepeken. Néha megnézem, hogyan éldegélnek, soha nem bántottak... A konyhába időnként bejönnek ha főzünk. :-)
Engem eddig csak úgy csíptek meg, ha a folyosón rájuk léptem mezítláb, mert nem vettem észre őket. Máskor nem.
Viszont egyszer itt volt egy hisztis vendég, aki már akkor visítozott, mikor csak a teraszon elrepült az asztal felett egy darázs. Aztán leszállt pont a nő poharára, az meg elkezdte csapkodni, hiába mondtam, hogy hagyja békén, és inkább menjen be egy kicsit. Hát nem csak csapkodott, míg végül jól megcsípte. Megérdemelte... Egyébként nem lett baja, nem allergiás a csípésre. Raktam rá hagymát neki, és még csak fel sem dagadt neki a csípés helye. Lényeg, hogy csinálta a fesztivált, mert nem képes együtt élni a természettel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!