Ha összeengednénk a különböző kontinensek csúcsragadozóit, szerinted melyik győzne?
A tonhal a helyes megoldás.
Aki kimeritő indoklásra vágyik, nézze meg a Pancser police c. filmet, ettől függetlenül is érdemes. :-)
A gyalog-kakukk....
A rajzfilmben a farkas sem éri utol, és a többi állat ehenhalna ha nem tudják elkapni
2013. 11. 25., 13.00, Spektrum, Hiénák birodalma. Idézek a dokumentumfilmből:
" A csapatban vadászó hiéna valamennyi afrikai ragadozó közül a leghatékonyabb. Csapatban vadászva saját testtömegük sokszorosát meghaladó zsákmányt is képesek elejteni. A Maszáj- Mara rezervátum területén fő zsákmányállatuk a tehénantilop......Valójában sokkal gyakoribb, hogy az oroszlánok lopnak a hiénától, mint fordítva."
Tényleg nem tudsz gondolkozni... csapatban vadászó hiénák elejtenek akár tehénantilopot is, szép... csapatban vadászó oroszlánok akár kafferbivalyt is.
Na nézzük az 1vs1-eket:
1. jegesmedve az Északi-sarkról (bár az nem kontinens, de én külön kategóriának vettem)
2. barnamedve (Észak-Amerika, Európa, Ázsia képviselője is lehetne, grizzly, kodiak, stb)
3. bengáli vagy királytigris, esetleg szibériai tigris (Ázsia; átlagban a bengáli nagyobb, a rekorder méretű szibériai volt)
4. oroszlán (Afrika)
5. jaguár (Dél-Amerika)
6. leopárd (Ázsia, Afrika)
Ausztrália dingója, a farkasok, a puma, a feketemedve, stb, nem fér bele; szigorúan csak szárazföldi emlős ragadozókat néztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!