Kullancs a kutyámba! Frontline használok írjatok! Tapasztalatokat szeretnék kérni! Mit tegyek? Fontos!
A kutyámba (6 hónapos "szobakutya) ma reggel kullancsot találtam. Annyit kell róla tudni , hogy border terrier keverék (közép hosszú sűrű szőre van)és lakásban tartjuk.
Havonta kezelem le öt és a macskánkat Frontline spray (100ml') kezelem. A legutobbi kezelés április 18.-án volt. A kérdésem az lenne hogy ennyit nem ér a spray , mert az olvastam hogy megöli a kullancsokat de ezt csak úgy tudtuk kiszedni , hogy sajnos beleszakadt a feje. Őszintén megmondom féltem a kutyámat s a családomat mert mi van ha a szőrén meg tapad vagy a kutyából átmászik az emberre.
A kullancsot nagyon nehezen tudtuk kiszedni belőle szerintem nem szívta meg magát annyira de nem igazán értek hozzá. Séta elött fújjam le valamilyen kullancsriasztóval?!
Ti mit ajánlatok ami HATÁSOS?! Spot on mikor kezelhetem?!
Félek hogy a kutyám elkapott valamit,mire kell figyelni?
Segitségeteket előre is köszönöm!
Szerintunk az ultrahangos semmit sem ér sőt...Ez sajnos saját tapasztalat.
Mi is beleugrottunk, de az eredmény siralmas volt.
Több kutyán is próbáltuk, de több kullancsot gyűjtöttünk be, mint egyébként.
A bio cuccokat sem javasolnám, mert méregdrágák, és csak szemfényvesztés az egész...
Ha megbízható cuccot akarsz vegyél FrontLine-t.
DE!!!! A spray csak írtószer és nem szívódik fel, tehát tartós védelmet nem nyújt ! Gondolom erről nem tájékoztattak...
Használj FrontLine cseppet a nyakra.
Mi többször is konzultáltunk több állatorvossal, és az ő tapasztalataik is a FrontLine mellett szólnak.
Figyelj oda, mivel a kutyáé nem jó a cicára. Sőt tilos a cicára cseppenteni a kutya cseppeket.
Ugyan sok ellenérv van a FrontLine cseppekkel kapcsolatban, hogy idegméreg stb..., de még mindíg a legütősebb szer, és a méreganyag olyan kismértékű, hogy attól "kutyabaja" sem lesz a kutyának.
Ez a kis méreg még mindíg elfogadhatóbb, mint eltemetni egy kullancs miatt a kedvencünket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!