A vaddisznó húsból ki lehet-e rendesen mosni a vért, mennyire biztonságos a vaddisznóhús?
Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 18:18
1/6 anonim válasza:
Nemrég vágtunk vaddisznót. Ugyanúgy fel lehet dolgozni higiénikusan, mint a normál disznót. Teljesen biztonságos! És nagyon finom!
2/6 anonim válasza:
A vaddisznó húsánál a Trichinellózis-ra kell odafigyelni. Ha beírod keresőbe, akkor hasznos infókat olvashatsz erről.
A lényeg az, hogy a húst nyersen fogyasztani (kolbászban) és nyersen kutyáknak adni nem szabad. A húst meg kell főzni, vagy sütni, így az fogyaszthatóvá válik.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Annyi, hogy nem mi vágnánk, hanem egy lelőtt példányról lenne szó, ami ugye nincs kivéreztetve! Többszöri átmosással el lehet távolítani belőle az esetleges vért?
2013. márc. 22. 19:55
4/6 anonim válasza:
Igen, többszöri átmosással és pácolással el lehet távolitani a vért. A pácolás után még egyszer át kell öblíteni.
5/6 anonim válasza:
A házi disznónál is el kell vinni Trichinellózis kivizsgálásra a húst,nem csak a vaddisznónál!
6/6 anonim válasza:
A vaddisznónál fontos hogy elvigyük bevizsgálni,mivel mint tudjuk a vaddisznó mindenevő és mivel így dögöt is eszik jobb félni mint megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!