Ha egy vadász lelöl egy vadat hogy nyúzzák meg? Mármint h csak a koponyája maradjon
Trófeát szeretnéd kikészíteni?
Őz, szarvas: Kizsigerelni, megnyúzni, a húst feldarabolni.
A trófeát vagyis a (koponya az aganccsal együtt) levágod a testről szőrösen bőrösen. Fogsz egy nagy edényt, vagy szarvas esetében bográcsot, felrakod főzni a fejet úgy, hogy az agancstőig lepje csak víz, az agancsot magát már ne. Főzöd sokáig, de vigyázni kell hogy ne főzd túl mert a koponya szétfőhet. Kiveszed a vízből, hideg vízbe rakod, majd elkezded a húst, bőrt szemeket lakaparászni a koponyáról. Ha az összes húst és bőrt eltávolítottad és csak a koponya van, akkor mosószeres vízben átmosod, így a maradék zsírtól is megszabadítod. Ezt követően a koponyát hydrogén peroxidban áztatják egy éjszakát, ettől szép fehér lesz.
Ennyi.
Vaddisznó esetében lefűrészelik az orr részt,amiben az agyar található, felteszik főni, majd főzés után kifejtik az agyart.
A ragadozóknál lenyúzzák a bőrt a fejről, a hústól és a maradék bőrtől pedig szintén főzés, kaparás, peroxid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!