Magyarországon lehet borzot tartani?
Ok, ertem: nem vagy egy ficsur; azt meg, hogy az eleted "kis szanalmas lenne" meg veletlenul sem felteteleztem.
Viszont a feltett kerdesedre jo valaszt adsz rogton utana ;)
Nyilvan Te hozod meg a vegso dontest, de maradjunk a temanal: mirol is van szo? Egy szabadon elo allatot szeretnel egy lakasba kenyszeriteni miutan megcsonkitottad. Egy olyan allatot akit vagy elfogtak, eroszakkal megvonva tole a termeszestes szabadsagat, elszakitva termeszetes elohelyetol es klanjatol, csaladjatol; vagy mar eleve rabsagban szuletett rabsagban levo anyjatol.
Ez egy olyan fajista tarsadalomban mint per pillanat a mienk - elfogadhato. Szerintem meg nem helyes.
Biztos vagyok benne, hogy nem gonoszsagbol tenned, hogy nem rosszat akarnal neki, hogy szeretned. Te nem neki szeretnel rosszat, csak magadnak szeretnel jot; csupan mert "megtetszett", mert "cuki" - de figyelmen kivul hagynad az o jogos igenyeit es azt amit en elidegenithetetlen jognak tartok a tobbi allat eseteben ahogyan az ember eseteben is: a szabad, amennyire lehet eroszak es kenyszerites mentes elethez valo jogot.
Tudom, hogy amit irok talan kisse furanak tetszhet. Ha esetleg erdekel a tema: [link] [link] [link]
"Milyen jogon csonkítanám meg? A borz bűze egyfajta védekező mechanizmus. Viszont ha nálam lakna, akkor nem lenne ellensége, ergo a védekezésre sincs szüksége."
"A bűzmirigy eltávolítása számomra is magától érthetődő. :)"
Ha a bűzmirigyét csak védekezéskor használja, és nálad nincs szüksége védekezésre, akkor minek akarod eltávolíttatni a bűzmirigyét? Ez eléggé logikai ellentmondásnak tűnik számomra.
Vegyél inkább egy plüssborzot, Azt könnyebb beszerezni is, és nem is kell mindenféle darabkákat kivagdalni belőle, "méretre farigcsálni" használat előtt.
Én egyáltalán nem engedélyezném semmiféle vadállat tartását magánszemély részére, főleg nem hobbiból, passzióból. Te azt hiszed hogy jó lesz neki nálad, miközben őt meg hajtja a vére, az ösztönei. És mivel Te nem engeded neki hogy az ösztönei által diktált utat járhassa, korlátozod őt a szabadságában, így igazán sosem fogja helyét találni. Erre viszont már csak akkor jössz majd rá, amikor már nem tudod bele visszaszerelni se a bűzmirigyét, se a golyóit, se visszahelyezni őt a saját természetes közegébe, ahová való. Így aztán csonkán, nyomorékon fogja tengetni egész hátra lévő életét melletted. De ha már mindenáron egy megnyomorított állattal akarsz együtt élni, akkor inkább hozz magadnak egy menhelyről egy törött lábú kutyát, fesd be a szőrét borzmintájúra, és mindenki happy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!