A róka veszélyes? Támad? Csak mert az előbb találkoztam egyel.
A kutyámmal sétáltunk (Pest külvárosi részén lakunk) és egyszer csak átfutott az úton egy róka, át a járdán, be egy fa alá. De mivel ott volt fölöttünk a közvilágítás, így teljesen megvilágította, tök jól láttam, kb. 6-8 méterre voltunk tőle. A kutyámat fölvettem, mert a róka kb. 2x akkora volt:D és nem tudtam, hogy hogy reagálnak egymásra.
De ha a kutyám nem lett volna ott, lehet, hogy leguggolok hozzá barátkozni. Vagy ez hülyeség? Egy szabadon élő rókának milyen a természete? Támad, vagy elmenekül?
A veszettség nálunk szerencsére megritkult... (hála a rókák és egyéb ragadozók szájon át történő vakcinázásának) De azért ne szoríts sarokba egy vadállatot, mivel a reakciói kiszámíthatatlanok. Tudod, nézni szabad, ameddig van számára menekülési út...
Mi a párommal egyébként volt, hogy a kocsiból néztük a kis kölyökrókákat, sőt fel is mentek azok az autó tetejére kíváncsiskodni... :)Nem is tudom ki "figyelt meg" kit. ;)
úgy vegyi gyár hogy gyógyszerkészítéssel foglalkozik
ugy erdő hogy mivel a város szélén van körbe van ültetve fákkal
a veszélyes hulladékot meg szépen elszállítják a hulladékégetőbe...
és igen az állat volt itt hamarabb, meg a lakásunk helyén is, mégis a farkasokat és medvéket már rég kiirtották magyarországról pl...
és a róka - mint a legtöbb állat- tökéletesen alkalmazkodott a városi környezethez sőt.... még jobban is élvezi mert a kukákból könnyebb kaját szedni...
és ami betéved a gyárba rókát nem megölik vagy ilyesmi, jó nagy zöld terület van, de ha az épülethez közelebb megy, az már neki is veszélyes, hiszen bármi baja eshet...
nem mellesleg az a gyár többet tesz a környezet védelemért mint bármelyik környezet védő... (nyilván több forrása is van rá)
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Erről a gyár dologról meg nem tudok mit mondani, ezt nem én hoztam szóba. És így látatlanban nem is fogok ítélkezni vele kapcsolatban.
A rókát pedig ígérem nem simogatom meg, ha látok egyet:)
Igen, erdős részen lakunk, a szilas patak mentén. Tegnap is hallottam valami zörgést a bokorból, lehet, hogy a róka leparkolt a környéken?
Ja és még annyi, hogy ugye a rókák inkább menekülnek a kutyák elől, és még véletlenül sem támadnak tájuk? Még ha egy kicsi, 5 kilós állatról van szó, akkor sem? :)
ha veszett akkor támad... meg ha nagyon éhes és nem talál magának máshol enni akkor megprobálhatja elvenni a akját, de fölösleges harcba nem bonyolodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!