Hogyan lehetek hobbi-vadász?
Az igazat megvallva én sem rajongok a vadászatért.
Viszont az már nem igaz, hogy a vadászathoz nem kell IQ és empátia. Egyrészt a vadásznak okosabbnak kell lennie a prédánál (a nyomát meg kell találni, fel kell ismerni, tudni kell követni, becserkészni) a húsát pedig gondolom más embereknek szánja, úgyhogy ez meg empátia.
Amióta az egyik barátom is vadász akar lenni, nagyon sokat megtudtam a szakmáról és sokkal többet tud egy vadász az állatokról, mint egy "állatvédő" fan (aki azért a húst persze megeszi, de állatok ölni csúnya dolog).
Viszont a hobbivadászatot nem ajánlom, csak kárt tennél a természetben. Ehhez elkötelezettség kell a természet iránt.
"A húsát pedig gondolom más embereknek szánja, úgyhogy ez meg empátia. "
nem sok empátia kell ahhoz, hogy eladja a húst jó pénzért. Tudod te, mi az az empátia?
A Wikipédiából idézem:
"Empátia az embernek az a képessége, hogy egy másik ember szempontját felfogni és megérteni képes.
Az empátia érzés megnyilvánulása például, ha valaki egy másik bánatát hallgatva, az adott helyzetet elképzelve saját élményként éli meg: azonosan érez vagy gondolkodik, és következésképpen hasonlóan cselekszik is."
Szerinted a vadászatban hol van az empátia? Sehol.
Ezek aztán rendkívül hasznos válaszok. A kérdés az volt, hogy tanfolyam, vadásztúrák, tagsági díj, papírok stb. mik kellenek hozzá és milyen anyagi vonzata van ennek a sportnak vagy hobbinak nevezzük aminek akarjuk.
Azt hittem, valaki olyan szól hozzá, aki valamit konyít is a témához.
Hát, akkor ne itt kérdezz. :) Ide állatbarátok járnak. Menj valami vadászós oldalra, ha már mindenképpen az állatok gyilkolászása a célod. Itt például:
"
Nyilván nem eladják, hanem a saját családjának/barátainak viszi. De felesleges lenne vitát nyitni, úgyis mind2 a saját igazunkat fogjuk erőltetni."
Attól még, hogy a családjának viszi, nem lesz empatikus, mert a szó nem azt jelenti. :) Te inkább a nagylelkűre gondolsz. Ha a családja, barátai éheznének és úgy vinné nekik az tényleg szép dolog lenne. Meg az is az lenne, ha a vadat szegény embereknek adná.
Én nem ítélem el a vadászatot, ha arról szól, hogy védik az erdőt, meg ha kell, ritkítják a vadállományt, szigorúan azért, hogy a rendszer jól működjön. Vannak ragadozó állatok is, a természet úgy lett megalkotva, hogy a gyengébb egyedeket kiszelektálják. Ez jót tesz a faj fejlődésének, mert csak a legerősebb, tehát legjobb génállományú állatok tudnak szaporodni.
Itt azzal a van baj, amikor az ember pusztán az ölés öröméért vadászik, vagy a minél nagyobb trófeáért, húsért. És sajnos a legtöbben ilyen "vadászok".
Az első és az előttem lévő kommentelővel egyetértek!:D
Gratulálok,ha valakinek az az élvezet,hogy ártatlan állatokat gyilkolhat! -.-"
20:13
Te meg menj el egy helyesírási oldalra és nézd meg, hogy az "eggyes" "eggyet" hogyan írják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!