Hogyan tudnám a rókát kinyírni?
Én akkor is kutyát javasolnék. Méghozzá valami jagd terrierhez hasonlót. (A virágos kertet pedig nem tudom, hogy el lehetne-e keríteni, elég csak jelképes kerítés is, mert nálunk is a kutya tudja, hogy azt ő nem lépheti át. Meg kell tanítani neki. Viszont, egy olyan kutya, ami a rókát megfogja, a szabadon tartott tyúkot is meg fogja fogni.)
De a lámák és alpakák gyűlölik a rókákat, és (főleg a csődörök) el is zavarják őket. Csak sajnos nem olcsó egyik állat sem. Különben, bárányok mellé is szokták tenni őket, elzavarják a farkast is.
A lámák és alpakák mellett, a csacsi is jól meg szokta kergetni a betolakodókat. (Legyen az kutya, róka, vagy bármi egyéb.)
A csapdák közül nem tudom, melyik legális, de az élvefogó mindenképpen az.
Egyébként, az állatvédőknek üzenem, a róka nem azért van most ennyire elszaporodva, és nem azért megy be minden kertbe, mert elvettük az élőhelyüket. Nem elsősorban ezért. Hanem, mert kiirtottuk a természetes ellenségeit, amik megölnék őket. Azért én is mérges vagyok, ha a vaddisznókat kilövik, csak mert azok bemennek a kukoricásba. (A c.-ok is megteszik ugyanezt...) Mert azt (a kukoricást) el lehet keríteni normálisan (tapasztalatból mondom), de a róka bepofátlankodik mindenhová, és nem csak egy-két tyúkot öl meg, hanem sokat. Többet is, mint amit megeszik.
Utolsó:
Ember, van fogalmad, miről beszélsz?
"Mert azt (a kukoricást) el lehet keríteni normálisan (tapasztalatból mondom)" Szerinted el lehet keríteni egy tíz hektáros kukoricaföldet úgy, hogy egy 150 kilós vadkant megállítson? Gondolkozz már. Mellesleg hidd el, hogy egy vaddisznó hatalmas kárt tud okozni, mivel előszeretettel alakítanak ki dagonyázókat a kukoricatáblák közepén, hihetetlen mennyiségű kukoricát elpusztítva. Lenne nekik élelem a földeken kívül is, de annyira túl képesek szaporodni (ragadozók híján), hogy hatalmas anyagi károkat okoznak a legtöbb vidéki gazdának, annak ellenére, hogy a vadászok próbálják kordában tartani az állományt.
Én valóban tapasztalatból beszélek, mivel vidéken nőttem fel, és magam is vadász vagyok.
Állatkínzásról hallottál már???
Nem hiszem hogy meg kéne ölni és itt reklámozni mert nagyon nagy büntetéssel jár, vannak ennél jobb ötletek is, pl szólni a vadvédőknek vagy kerítés vagy bármi!
Kedves kérdés kiírója!
Szeretném megérdeklődni, hogy merre laksz mert abban az esetben ha a csapda mellett döntesz és az állat életben marad én szívesen elhozom és elengedem az én lakhelyemhez közel.
Szia!
Bármit csinálsz, úgy csináld, hogy a rókák elég gyakran hordozzák a veszettséget... Ha rád fröccsenne vér nyál stb beszélj egy orvossal... Anno egyik ismerősömnek az arcára fröccsent a vér (vadász) és járnia kellett 1 vagy 2 hétig injekcióra drága pénzért mert nem rizikóztatta meg a betegséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!