# 8/10 Időpont ma 10:26
Nekem is pont ez jutott eszembe de én már a tv-ben láttam régi mozgóképeket mutattak a kisérleti alanyokróla,mint a ketrecben néznek kia fejükből.
minden állatot meg lehet szelidíteni nagy türelemmmel,
arra viszont mindig számítani lehet, hogy az alap ösztönét nem fogja meghazuttolni, amint a példából is látszik.
Azon gondolkodtam, mit hozzak példának emberi szinten
igaz, ez állatoknál is ugyanúgy meg van.
Amikor egy egészséges fiatal meglátja egy ellenkező nemü kívánatos fajtársát. Valami ilyesmit érezhet az állat is akinek kiskorától elnyomták az ösztönét. Amikor az első ok adódik akkor megszédül és mindent meg tesz, hogy az ösztön késztette célját elérje.
Talán ha előtte volt már kutyád és tudod milyen az állattartás és gondozás.
Egy rókát ha FIATAL korában veszed magadhoz és tényleg elég gondoskodást "fektetsz bele" akkor valamivel félénkebb lesz egy átlag kutyáknál (kb. egy kutya és egy macska közötti háziállat lesz)...
Ha már nagyon kicsi korában magadhoz veszed akkor lehet lesz egy olyan jó kapcsolatod vele mint egy kutyával. Nekem is volt ismerősöm akinek volt rókája. Nyugodt, egész barátságos társaság volt.
Hát nekem úgy tűnik neki sikerült:
Az oroszok a szőrmeipar miatt kezdtek el ezüsrókát tenyészteni. Gondolom (józan parasti éssel,) hogy itt is a szelídebb példányokat jobban tolerálták. Pár generáció után érdekes dolgot tapasztaltak. A rókák külsőre megváltoztak, egyik például teljesen hasonlít a huskyra. (egy filmben láttam). Amúgy a filmben egy aránylag könnyen kezelhető állat volt. Szerintem jobban kötődik az emberhez így a látottak alapján , mint egy vadászgörény, tengerimalac, vagy nyúl.
Azért kerestem egy képet is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!