Fel nevelhetem én a kis őzgidát? Büntetnek érte?
Az ország szélén élek egy hatalmas erdő mellett. Egy hétig jártak a házam felé őzek , gidák , szarvasok.
Addig nem is sétáltattam a kutyáimat se semmi.
Aztán eltelt a hét , és mentünk az erdő fele sétálni. Itt már elég nagy a hó , és észrevettünk egy elhullott őzet , és mellette feküdt a gidája , aki állandóan dörgölőzött a már majdnem teljesen elrohadt tetemhez.
Szegényke nagyon sovány volt , így hazahoztam , ma már jól eszik , erősebb , és megbízik bennem.
Mindíg jön utánam , és puszilgat. Kislány. (: Nagyon szeretem őt. Természetesen minden nap kiengedem a kerítésen túlra hogy ha mennie kell hát mennyen , mivel tudom hogy egy vadállat kölyökről van szó. De csak egy két percre megy el ahogy észreveszi hogy megyek be a meleg lakásba , már sír és fut ahogy csak tud. Szóval még nem nagyon akar elmenni. De minden nap sétálok vele az erdőnél olyan mint egy kutya kölyök . Miután pisilt , már megy is a házam felé.
Bent alszik velem az ágyban. Már megfürdettem egyszer kétszer , hiszen nincs vele az anyja , így már neki mindegy hogy milyen a szaga de nekem nem , mert dögszaga volt. Szóval most egy baba illatú , kb. 3 hónapos őz kislánnyal élek egy ágyban. :)
Megbüntetnek ha észreveszik?
Szia
nem is fog elmenni soha nekünk is volt csak sajna baleset érte kóborkutyák kapták el :-(
A vad az állam tulajdonát képezi, ennél fogva tulajdonosa magánszemély nem lehet. Az adott terület megbízott vadásztársasága jogosult a vadállománnyal kapcsolatban eljárni. Legyen az, az állomány gyérítése, a vad etetése. Amennyiben valaki mégis engedély nélkül tart otthon őzet, vaddisznót, vagy bármilyen más vadállatot, az hatóságilag felelősségre vonható.
értesítsd a helyi vadásztársaságot az esetről, mond el nekik hogy az anya el volt pusztulva. Vagy engedélyt adnak rá, hogy megtartsd, vagy elviszik és a vadász neveli fel. De mindenképpen szólj a vadászoknak vagy (ha van a közelben) nemzeti parknak hogy tudjanak róla.
Köszi. Már szóltam a közeli vadász társaságnak megengedték, papírom is van róla. De csak azért mert elszigetelt helyen élek ahol nincsenek kocsik meg ilyesmik és biztonságban van nálam. És mert a házam rendezett meg ilyen felmérések alapján. :) Így egy cuki kis aranyos őzikém van. :)
Már tettek bele egy ilyen chipet , és ha elmenne akkor én mint nevelőanyuka nyomát tudom követni.
Kedves Kérdező!
Nagyon helyes! Ha van róla papírod és állatorvos is látja időnként az állatot, akkor szelídített állatnak minősül amit az állam nem büntethet. Nagyon örülök hogy még élnek hozzád hasonló emberek és ha megosztod életed ennyi befogadott állattal emellett akkor ne legyen bűntudatod az őzike miatt a második legjobb helyen van ahol lehet.:)
Mikor haza vitted milyen tejet adtál neki enni?
(csak azért kérdem mert mi is találtunk egy kis árva őzikét és nem tudjuk mit adjunk neki enni)
Nyugodtan tartsd!
Mért büntetnének?
Sőt segítettél szegénykének!
Szia! Mi újság a kis őzikével, aki azóta már felnőtt?🙂 Nagyon jól indult a napom a kérdésed/leírtakat olvasva!
Apropó azért keveredtem ide,mert szeretnék segíteni az itteni őzeknek a táplálkozásban. Ide járnak az erdőnk szélére reggelizni.🙂 Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!