Rókát szeretnék örökbe fogadni és nem tudom hogy honnan illetve milyen feltételek vannak a tartására?
Nos, én mivel nagy róka "fan" vagyok, nagyon sokat olvastam ilyenekről. Lehet rókát tartani, de nagyon sok engedélyt kell beszerezni. A rókákat meg lehet szelídíteni, mint ahogy a Noé állatotthonban is és a Miskolci állatkertben is találunk szelíd, simogatható rókát. A lényeg, hogy kölyök korától kezdve emberek között nőjön fel, vagy legalábbis nagyon fiatalon kerüljön emberek közé. Persze még emellett sem biztos, hogy sikerülne a rókatartás, de nagy odafigyeléssel meg lehet szelídíteni az állatot. Ebben a közeli vadőrök is segítséget nyújtanak tudtommal. Az engedélyeket vadász szervezetektől, és a magyar hatóságtól kell beszerezni, ha jól tudom, de ebben lehet, hogy tévedek.
Ami azt illeti, világ szerte több ezer rókatartó él és elmondásuk szerint olyanok, mint a kutyák, ha jó nevelést kapnak. Ha eléggé kezesek, és jól vannak nevelve, akár még a pórázon sétáltatást, a simogatást is engedik, sőt egyes példányok még parancsszavakat is betanulhatnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!