Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mit tegyünk a varanggyal?

Mit tegyünk a varanggyal?

Figyelt kérdés
A kertünkben egy vízaknában találtunk egy kis békát, barna varangynak vélem. Az akna betonból van, benne nincs víz, az alja szinte száraz. Talán egy-két pók lézeng benne, de más semmi. Fogalmam sincs, hogy a varangy beleesett-e és most nem tud kimászni, vagy ott él. Tuti, hogy magától kijönni nem tud, de nem tudom jót vagy rosszat teszek-e vele, ha kiszedem. Szerintetek? És ha kiszedem, milyen helyet keressek neki?
2011. máj. 24. 18:07
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd ott.
2011. máj. 24. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:
te aztán vajszívű vagy első válaszadó... hát nemtom, attol függ hány méter mély az akna. de én szivem szerint bemennék érte.
2011. máj. 24. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
nálunk is mindig beleesnek a békák az aknába, én mindig lemászom értük és kiszedem! szegények olyan fagyosan hogy megmozdulni is alig bírnak miután kiteszem őket a fűre, szedd ki te is! ott enni sem tud
2011. máj. 24. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
*fagyosak
2011. máj. 24. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem véletlenül megy oda, nem hülye. Ismerek olyan aknát, hogy családok élnek benne. Nyáron egy csomó bogár, giliszta, csupasz csiga, egyéb zsákmányállatok húzódnak le a hűvősbe, a békák elélnek ezeken.

Ha meg nem jut kaja, vagy nem tud kimászni (egyébként ügyesen megoldják) akkor majd szelektálódik.

Védett állat, éppen eleget árt neki az emberi tevékenység, nem kell fokozni, még ha az jóindulatból történne is. A természetvédelem alapja, hogy nem szólunk bele a természetbe, még ha számunkra fájdalmas, vagy nem kívánt dolgok történnek se!

2011. máj. 24. 18:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Az utolsó jól írta, nem véletlenül mennek oda, a nyirkos, viszonylag hűvös helyeket kedvelik, a vízakna pedig pont ilyen. Ki tud jönni ha akar, ne aggódj. Számíts arra is, hogy ősszel meg oda fognak behúzódni telelni, akkor se piszkáld majd őket.
2011. máj. 24. 18:52
 7/10 anonim ***** válasza:

szia!

A miénkben a múltkor egy kecskebéka volt, én is kiszedtem. Már a zöld színe kezdett elmúlni, teljesen sovány volt, megsajnáltam.

2011. máj. 24. 21:06
 8/10 A kérdező kommentje:

Ez a béka szerintem már elég rég benne van, egy-két hete mintha láttam volna, de nem vagyok biztos benne, utólag jutott csak eszembe, hogy az lehet, hogy egy béka volt.

Bent hagytam, hátha tudja mi a jó neki. Másfél méter beton az akna, kijönni nem nagyon fog, de hát eléldegél benne. (vagy tényleg jöhet a szelekció..)

2011. máj. 24. 22:59
 9/10 Platypus ***** válasza:
91%
Ha nem tud kijönni, akkor szedd ki onnan, és este engedd el a kertben, majd megtalálja magának a helyét. Nyáron semmi keresnivalója sincs a békának egy ilyen helyen. Sokkal kevesebb táplálék jut neki, mintha rendesen körbejárhatná a kertet, ahogy a varangyok szokták. Ha meg tavasszal is ott volt, akkor szaporodni se tudott. Ha a vízakna olyan helyen van, akkor akár csontszáraz is lehet nyár végére, és akkor a békának kampec. A védelem arról szól, hogy a természet rendjébe nem avatkozunk be, de a vízakna nem része a természetnek. Olyan problémát okoz, amihez ezek az állatok nem tudtak alkalmazkodni. A természetben egy varangynak sem kell tudnia 2 métert repülni.
2011. máj. 25. 00:25
 10/10 anonim ***** válasza:
nÁlunk is van egy akna ami tele van békával,soha nem zargatom őket nemvéletlenül vannak benne oylan sokan.
2011. máj. 29. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!