Galambra lőni szabad légpuskával?
Szerintem menj be a hivatalba, és az ezzel foglalkozótól kérdezd meg(ne kérdezd én se tudom milyen beosztás).
Fokozható a hatás ha április másodikán kérded meg:
Nem tekintik áprilisi táráfának, ha meg bírsággal fenyegetőznek mégis mondhatod, hogy áprilisi téráfa akart lenni :)
Tatabányai piacon rendszeresen lövik a galambot. Volt mikor az orrom előtt lőtték ki.
Amúgy meg ha kiakasztasz egy pár cédét a kis teraszodra akkor is elmennek,és nem kell rögtön lepuffantani,mert nem hinném hogy falusi vagy mert a falusiakat nem zavarja ha egy pár madár leszáll a házra,minálunk is egy galamb pár lakik a udvarban lévõ fán és most lett fiókályuk nagyon aranyos és nem kell
rögtön lelõni sõt már évek óta itt vannak és nem találtam galamb ürüléket,úgy hogy nyugodj meg panelrambó
megszólalt egy újabb falusi. :D
Ne vedd rossz néven én is az vagyok. Viszont amit írtál az sajnos kikezdhető a következő módon: az udvarodban vagy egy fa amin egy galambfészek és benne jobb esetben 3 galamb.
Ez annyit jelent, hogy van 3 galamb mondjuk 50 m2-en.
(csak a példa kedvéért írom ezeket a számokat, az mindegy menyi)
Viszont ott ahol a kérdező él ott erre az 50 m2-re ennek simán jut 10X-ese: 10 fészek, 30 galamb és ráadásul ezek a galambok nagyobbak mint a sima vadgalambok amiket te látsz, ami azt jelenti, hogy jóval nagyobb az ürülék mennyisége is. Lehet hogy téged nem zavar az hogy az udvarod fáján a levelet akár 600x telibe fossák, de nyilvánvalóan a panelok mellet kevesebb és nyilván kisebb fák foglalhatnak helyet. Ezért a levegőből érkező ürüléknek nem marad más mint az ablak, korlát, autó, terasz, stb... és ráadásul több mint 10x annyi.
Az meg a másik hogy már híradóban is nem egyszer hallottam, hogy az illetékes személyek egyszerűen nem tudnak semmilyen módszert, az irtásukra. Például próbálkoztak fogamzás gátlókkal de nem jött be.
Amit viszont tapasztalatból írok az bevált módszer:
A piacon rendszeresen lefosták a termékeinket a galambok, de beszereztem egy csúzlit, és azzal hajtom őket immár 3. hónapja és tanulnak! reggel fél 8-tól du. 2-ig oda se jönnek, ha meg van egykét tudatlan azt meglövöm azt többet az se jár oda.
A légpuska is jó, de a szomszédok problémát okozhatnak, mert a 80 éves öregasszony a vízipisztolyért is feljelent, mindegy csak fegyver formájú legyen :D, hát még a légpuska. Csak meg kell figyelni az ilyeneket mikor csinálnak valami turpisságot és alkudozni kell ő nem köpik akkor te sem :D. De egyszerűbb ha végig kérdezed őket, hogy lőheted-e a galambokat, de ne rögtön ezzel kezd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!