A "Bambi" az őz volt vagy szarvas?
Tegnapelőtt 17:21-es.
Igen, egyértelmű a válasz. Közben én is megnéztem.
Köszönöm mindegyiknek a válaszokat.
Utolsónak!
Ez jó volt!:)
a Bambi az a könyvben őzike a filmben pedig szarvas volt:)
csak h tisztábban lássanak a töbiek:
Őz:-Bak(fiu)
-Suta(lány)
-Gida(kisőz)
Szarvas:-Bika(fiu)
-Tehén(lány)
-Borju(kisszarvas)
Mit visel a szarvas fején?
Egy dolgot biztosan nem: szarvat!
Az a szarvasmarhának van többek között.
Tehát a szarvasnak nincs szarva. Egyiknek se. Nincs!
Agancsa van!
A vadász válasza -
Az utolsónak igaza van, de teljesen mindegy. (Én is jót röhögtem az állami vadászvizsgán a kérdésen, hogy a SZARVAS milyen ciklusban veti le az AGANCSÁT)
Nem ismétlem, de valóban az őzbaknak van agancsa, a sutának nincs. A fehérfarkú szarvas szerepel az eredeti rajzfilmben, és Bambi TERMÉSZETESEN őzbak, nem szarvas. Az őzek (capreolinae) és a fehérfarkú szarvasok (odocoileus)két teljesen külön nem, semmi közük egymáshoz, ráadásul nem egy földrészen élnek. Nálunk a gímszarvas (cervus) és a dámvad él. (dama) Na, az utóbbi kettő rendszertanilag a látszat ellenére rokonok.
Azt már meg sem említem, hogy soha, de soha nem lövik ki a sutát, mert nincsen trófeája, (más kérdés a túlszaporodás problémája természetesen, de a mesében nem erről volt szó) ha pedig gidája van akkor azt lövik agyon (képletesen mondva) aki b*szogatja, mert elhagyhatja a gidáját és esik a területen a szaporulat - ergo a mese alapból hülyeség. A vadász általában azért vadász mert imádja az erdőt és annak vadjait, és nem egy véreskezű tömeggyilkos... (kivéve olaszok)
Sziszike!
Nem látod, hogy a többség és még egy vadász is az írta, hogy őz volt? Olvasd el még egyszer a hozzászólásokat. Szarvasról szó sincs.
Szerintem szarvas!
Mert:a szarvas az fiú
a lány meg őz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!