Zsuzsabazsa kérdése:
A "Bambi" az őz volt vagy szarvas?
Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 15:23
11/45 anonim válasza:
Nekem valahogy annyi marat meg, hogy a nőstény az aminek nincsen szarva, a hímnek meg van, az őznek nincs szarva, a szarvasnak van, tehát őzek = nőstények, szarvasok = hímek. De rémlik valami, hogy az őzeknek is lehet szarvuk... De a szarvasok között meg mindegyiknek van szarva, akkor a nőstényeknek is, nem?
12/45 A kérdező kommentje:
Egyszer volt egy vitám egy ismerősömmel.
Ő azt mondta, hogy az őz a szarvas kicsinye.
Szerintem nem így van.
2011. márc. 4. 15:51
13/45 szüszü válasza:
A szarvasteheneknek nincs szarvuk(kivéve azt hiszem a jávorszarvasoknak).
14/45 anonim válasza:
15/45 szüszü válasza:
úgy ahogy az előző írja:)
de a szarvas kicsinyét borjúnak nevezik.
16/45 Platypus válasza:
17/45 anonim válasza:
Az amerikai rajzfilmben fehérfarkú szarvas, mert szegény amcsiknál nem él őz. A könyvben (ami messze jobb mint a rajzfilm) viszont Bambi őz bak. Tehát eredetileg Bambi őz, csak jól meghülyítették a népet egy mesefilmmel.
18/45 anonim válasza:
Az őz és szarvas két külön faj :D nem összekeverni
Szarvas: a nőstényeknek (tehén) nincs agancsuk, de a hímeknek (bika) igen méghozzá jó nagy :D és a kicsinyüket borjúnak nevezzük.
Őz: nőstény(suta), hím(bak)neki is van szarva, gyerkőc (gida)
19/45 anonim válasza:
viszont a rénszarvas mindkét nemének agancsa van
20/45 Hortobagyi válasza:
Egyik sem.
Ez egy kedves fiatal állatnév.
Nincs a világon egy erdőben kószáló ember, aki haza megy és azt mondja, láttam egy bambit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!