Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Ma láttam 2 rókát az udvarom...

Ma láttam 2 rókát az udvarom közepén, van rá esély, hogy megtámadjanak valakit, főleg ha veszett valamelyik?

Figyelt kérdés

Képet is készítettem az egyikről:

[link]

2011. febr. 7. 16:55
1 2
 11/18 Platypus ***** válasza:
Ma már nagyon ritka a veszett róka, mivel immunizálják őket. Kajába rejtik az ellenanyagot és kiszórják az erdőbe, olyankor ki is plakátolják, hogy nem szabad kutyát sétáltatni. Ha mégis azt látod, hogy nem szalad el, sőt közeledik, ha meglát, akkor menj el az ellenkező irányba és jelentened is kell, bár azt nem tudom, hogy pontosan hova. A helyi állatorvos biztos meg tudja mondani. A normális, egészséges róka veszélytelen az emberre nézve, egyedül a tyúkokat és a nyulakat kell félteni.
2011. febr. 8. 18:14
 12/18 anonim válasza:
Biztos róka van a képen látszik rajta, a veszett róka nem tudom hogy megtámad e vagy csak szelíd lesz és közel megy hozzád. A veszett prérifarkas az megtámad :D de az nem róka de végülis mind2 kutyaféle.:P
2011. febr. 13. 20:18
 13/18 anonim ***** válasza:
ne csodálkozz a falu végén laksz az Isten háta mögött ahol a madár se jár ráadásul a kerítés sem áramos, nem csoda hogy odaszoktak.
2011. febr. 27. 20:17
 14/18 A kérdező kommentje:
berek mellett lakom :P amúgy nincs annyira az isten háta mögött, még egy Tesco is látható a képen :D
2011. febr. 27. 21:10
 15/18 anonim ***** válasza:
akkor meg nincs min csodálkozni. :D a tacskóban gyártanak kaját, és ami nem kell, az megy a kukákba.. és jönnek rá a kedves rókák.
2011. febr. 28. 21:13
 16/18 anonim ***** válasza:
már ha azt kajának lehet nevezni
2011. febr. 28. 21:13
 17/18 anonim ***** válasza:
Annyit had szóljak hozzá: Veszett rókánk nincs!!! Mióta a légteres oltóanyagkibocsátás működik, a rókák nagy része immunizálódott(ik még most is pl.:kölykök), ami meg veszett, az meg már elhalt. Jelen pillanatban sajnos a házimacskák a legnagyobb hordozók. Szóval csak ennyit. A veszettség volt a rókaállomány egyik természetes kordábantartója. Mióta ezt a problémát megoldottuk, a rókaállomány fellendült, apróvadállomány lecsökkent. Mérgezést tiltja a jogszabály!!! De jelen pillanatban hála Istennek egy újabb betegség lépett fel: ez pedig a Rühesség... Jelen pillanatban ez selejtezi(a vadászokon és az autópályákon kívül) a rókakolóniát...
2011. márc. 14. 23:13
 18/18 hópari válasza:
Szia! Én úgy hallottam, hogy a veszett róka nem menekül el, nem is megy oda hozzád. Esetleg az ember megy oda, pont mert bevárja a róka. A képen a rókának szerintem semmi baja nincs, erősnek, egészségesnek látszik. A veszett rókát meg lehet ismerni, mert elhanyagolt, csomós, gubancos a szőre, és folyik a nyála. Én így hallottam. Akkor támad csak, ha sarokba szorítva érzi magát, de akkor tuti. Hello!
2011. ápr. 21. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!