Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Az okapinak köze van a zebráho...

Az okapinak köze van a zebrához, lóhoz, hiénához, zsiráfhoz, gazellához vagy máshoz? Azaz valamelyiküktől származhat?

Figyelt kérdés
"Az okapi zebralábú, lótestű, hiénanyakú, zsiráfszarvú, gazellafejű" Köze van valamelyik állathoz az evolúció során?
2010. dec. 28. 00:07
 1/9 Platypus ***** válasza:
100%
2010. dec. 28. 00:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Már hogyne lenne köze az evolúcióban az állatoknak is volt közös ősük.Ezért tartozik minden állat valamilyen csoporthoz.
2010. dec. 28. 00:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Hiéna semmiképpen, a többivel rokon :)
2010. dec. 28. 01:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Az okapi a zsiráf félék családjába tartozik, a többit nem tudom, de a hiénához szerintem semmi köze...:D
2010. dec. 28. 12:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, a hiéna mint ennek az állatnak az őse... De valahol ezt olvastam, hogy a bennszülöttek vagy kik így írták le
2010. dec. 29. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Figyelj, amennyire én tudom semmi köze a hiénához...Attól, hogy így írták le mert hasonlít a nyaka az mit bizonyít? Semmit... Ez olyan mintha sétálsz az utcán látsz egy embert akinek pont ugyan olyan a haja mint neked...szerinted rokon lehet?:)

Megnéztem mindkét állatot, az egyetlen közös, hogy mindkettő emlős és afrikában él de pont nem ugyanott..Van egy "folt" a térképen ahol pont nem élnek hiénák de az okapik csak ott. A másik ha van is rokoni kapcsolat, esetleg egy közös ősük lehet, de, hogy a hiéna az okapi őse legyen az kizárt.

Mellékesen...melyik hiénára gondoltál? Több alfaj van.

2011. jan. 1. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:
A zsiráffal rokonok, de ugye a hiénát nem gondoltad komolyan? Az kutyaféle, ragadozó. Az okapi meg patás növényevő.
2011. jan. 2. 19:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Tudom, a hiéna kilőve,
2011. jan. 2. 19:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezek közül csak a zsiráffal áll közvetlen rokonságban az okapi. A gazellával, a zebrával és a lóval annyi köze van, hogy patás.
2017. nov. 4. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!