Származhat a Meremmano a Magyar szürke marhától?
Nagyon hasonlítanak egymásra és a szürkéket bizonyíthatóan lábon terelték el Olaszország egyes vidékeire.
egyszer hallottam-nem tudom igaz-e - ,hogy az olaszok el akarták érni,hogy ne lehessen hungarikumnak minősíteni a Szürkét,mert az lényegében az ő fajtájuk itteni változata.
Van a történelmi forrásokban arról szó, hogy nagy állományban hoztak,tereltek marhákat Olaszországból hozzánk?
Vagy semmi köz egymáshoz a két fajtánk?
Ott is nagy fehér kutyák vigyáznak rá meg itt is......
Szerintem inkább párhuzamos fejlődés eredménye lehet a hasonlóság,bár tény,hogy olasz marhák is kerültek hozzánk és magyar marhák is az olaszokhoz.
A kutyák hasonlósága szintén.
Amúgy a fehér színű kutyákat direkt tenyésztették,hogy a sötétben is meg lehessen különböztetni őket a farkastól. Ugyanígy a tehén is,ha elkóborol az erdőbe könnyebben észreveszed a tarka vagy fehéres állatot mint mondjuk a barnát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!