Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Ez legális, nem kéne tenni...

Ez legális, nem kéne tenni valamit?

Figyelt kérdés
van az utcában egy kert ahol annak egy 2 négyzetméteres sötét zugában tartanak egy őzt, aminek ugyan sérülése volt és nem tudja 100%-osan használni az egyik lábát, de ez akkor is állatkínzás nem? és már vagy 4 éve ott tartják szerencsétlent:(((
2010. nov. 15. 16:45
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
mert ha illegális akkor lépni kellene valamit
2010. nov. 15. 16:48
 2/19 anonim válasza:
63%
sztem hívd fel a vadasparkot vagy a közeli állatvédőket és mondj el nekik mindent
2010. nov. 15. 16:50
 3/19 anonim válasza:
49%

Állatkínzás?

Nem hiszem? Odamennek és bántják, konkrétan fizikailag bántalmazzák?

Ha nem akkor nem állatkínzás.

Egyébként ha nem tökéletesen egészséges akkor lehet, hogy jobb neki ott, ahol van. Gondolom kajája van, meg szeretik is, és azért tartják. De lehet hogy nincs igazam.

Meg lehet, hogy valaki nagyon szereti azt az állatot, és fájna a szíve ha elvinnék.

2010. nov. 15. 16:51
 4/19 anonim válasza:
73%
Uccsó voltam. Csak most olvastam h milyen kis helyen van. Hát szerintem beszélj a tulajjal, és ha nem hajlik a jóra akkor hívd az állatvédőket. Nem kell senkit befeketíteni, lehet Ő is jót akart.
2010. nov. 15. 16:53
 5/19 anonim ***** válasza:
71%

ha 4 éve ott van, akkor miért csak most fáj neked ennyire?

mindegy. ami késik, az késett, de legalább van. szal csak van benned némi jóság:)

keresd fel a körzeti vadászegyesületet, vagy állatvédőket.

2010. nov. 15. 16:56
 6/19 anonim ***** válasza:
54%

Attól,hogy fizikailag nem bántják és etetik,bőven lehet állatkínzás az ilyen tartási mód,ugyanis az előírás úgy beszél,hogy a fajnak megfelelő tartási körülmények,mozgási lehetőség kell.

Beszélj olyan állatotthonnal,akik tartanak őzet,pontosabb felvilágosítást tudnak adni.

[link]

2010. nov. 15. 16:57
 7/19 anonim ***** válasza:
33%

nem a mi feladatunk eldönteni hogy legális e vagy sem. viszont ha felmerül benned a gyanú, akkor kérlek jelentsd azoknak, akik ebben illetékesek, méghozzá az állatvédőknek:

Feljelentésekkel, bejelentésekkel, rendőrségi ügyekkel kapcsolatban: Stellekné Szilágyi Judit, 0630-576-9010, segits@maosz.hu

2010. nov. 15. 17:07
 8/19 anonim ***** válasza:
48%

Ha tényleg 2 nm az a terület, akkor ez bizony állatkínzás. De akkor is az, ha a terület ennek a duplája.

Üdv, HajDoktor

2010. nov. 15. 17:24
 9/19 anonim ***** válasza:
39%
szia, u.előtti vagyok. Jelentetted? szerintem ez nem befeketítés ahogy előttem irták, hiszen nem a rendőrségnek szólsz, csak az állatvédőknek, akik kimennek és ellenőrzik. Ha nincs baj, akkor nem lesz belőle semmi, ha meg vaj van a tulaj füle mögött, akkor megérdemli amit kap. Akár egy névtelen emailben is tudod jelenteni az esetet, csak tedd meg.
2010. nov. 16. 06:16
 10/19 A kérdező kommentje:
nem még nem jelentettem de minnél hamarabb azt hiszem még ma telefonálni fogok mert van egy olyan érzésem hogy ezt a szerencsétlen le akarják majd vágni
2010. nov. 16. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!