Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mennyibe kerül, hogy valakiből...

Mennyibe kerül, hogy valakiből a 0-ról vadász legyen? Nem akarok társasághoz sem tartozni, csak ilyen alkalmi meghívásos vadászatokra járni. A lelött állatot el lehet hozni? Vagy csak megvenni lehet?

Figyelt kérdés

dec. 1. 11:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Vadászengedélyre van szükséged, annak menj utána, hogy azt hogyan tudsz szerezni.
dec. 1. 11:33
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
Ne gyilkolj kedvtelésből...
dec. 1. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Fegyvered már van? Egyáltalán lőttél már? Ha ezekre mind nem a válasz, akkor igen sokba fog kerülni, mert sem a puska, sem a lőszer (főleg az éles) nem két forint, vizsgáról pedig még nem is beszéltünk.
dec. 1. 12:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Vadásztanfolyam-nak nèzz utána.

Ha az megvan, akkor tárhely a fegyvernek, megszerzèsi engedèly, ès lehet venni olcsón fegyvert. Fèl millióval számolhatsz összesen, de használt sörètest lehet venni 60-100 ezer forintèrt is, nem muszáj a zsír új..

dec. 1. 20:56
 5/11 anonim ***** válasza:

3-as:

Hogyan lenne fegyvere? Engedèly nèlkül nem tarthat.

dec. 1. 20:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Valaki, aki ért is hozzá és tapasztalatból ír? Azt én is ki tudom google-zni, hogy kb 250 ezer egy tanfolyam és hogy hány elméleti és hány gyakorlati óra, puskát is ki tudom googlezni, hogy kb mennyibe kerül, de utána mi történik vagy mennyibe kerül abba már nem látok bele,csak olyan, aki valójában benne van ebben. Hallottam olyat, aki társasághoz tartozik és ennek éves költsége millió felett van és olyat is, aki csak meghívásos vadászatra jár és ennek költsége minimális. Olyantól várnék választ, aki tényleg benne van és tanácsot tud adni, nemcsak beleokoskodni. Köszi
dec. 2. 09:14
 7/11 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Leírtam nagy vonalakban, nem èrtem, hogy ebben mi nem èrthető. Benne vagyok, tudom. Ami vizsga lètezett, elvègeztem (lövèszet vezető, lőszer újra töltő, vadász, sportlövő, a munkám is ide tartozik, stb).

dec. 4. 06:25
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es, ha a vizsga megvan, meg mondjuk a fegyver is, a többi költség lenne érdekes. A vizsga az kb 250 ezer, a fegyvert is ki lehet google-zni. Ami érdekelne, hogy kell-e társasághoz tartozni, ha igen ez mennyibe kerül, ezért mit kap cserébe az ember, a vadat el lehet e vinni, és vannak e kötelező társadalmi munkák pl ? Én horgász vagyok, onnan tudom, hogy évente 50 ezer Forint csak a társasági tagdíj, állami jegy, fogási napló és területi jegy. De én ezért bizonyos mennyiségű halat hazavihetek. Úgy hallottam, hogy a vadászoknál ez máshogy van. Igazándiból a barátom akar vadászni, nem én, csak ahogy mondja, egyszerűbbnek tűnik mint a horgászat, amit én nem akarok elhinni. Tehát tegyük fel, puska+engedély+tárolóhely megvan. Mennyibe került tól-ig évente hogy valaki vadász lehessen: Mik a jogi és mik a kötelezettségei?
dec. 4. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Évents a vadászjegy plusz biztosítás megújítás évente kb. 32.000 + megadott időközönként a fegyvertartási meg a pszihológiai vizsga ami kötelező amit nem tok fejből. Tagság nem kötelező. Online lehet vadászatokat találni ami tízezertől mehet a milliókig. Esetleg tag ismerős meghívása. Terítékre hozott vad húsának elvitele pedig attól függ milyen vadászat.
dec. 17. 08:45
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

Hogy lehet ennyi hülyesèget egy válaszba leírni #9-es?

Mi az, hogy időközönkènt fegyvertartási meg pszichológiai vizsga?

Ezeket honnan olvastad?

Általában az esetek bő 95-99 százalèkban egyszer van pszichológia vizsga, kivève ha soron kívül valami miatt felülvizsgálat javallott (öngyilkossági kísèrlet, mások fenyegetèse, irracionális viselkedès, stb). De ez ritka, tehát nem időközi.

Fegyveres szerveknèl van az amiről írsz, de az nem hobbi hanem munkaeszköz. Semmi köze egymáshoz.

A másik, hogy az időközi fegyvertartási vizsga mit takar? Definiáld legyèl szíves, mert ekkora hülyesèget az èletben nem olvastam mèg.

MIRŐL BESZÈLSZ?

dec. 17. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!