Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Hová tűntek a vadak, miért...

Hová tűntek a vadak, miért van ilyen kevés az erdőkben? Volt gyérítés, vagy valami?

Figyelt kérdés

Néhány éve amikor kimentem este a falu végére, legtöbbször hatalmas csörtetéseket hallottam, még nappal is gyakran lehetett látni állatokat az erdőben, akár még vaddisznót is.

Most meg bármikor kimegyek, alig van valami. Kimentem többször is késő éjszaka, és csak az erdő szélén hallatszott kisebb állatok, nyúl vagy róka motoszkálása. Azt hittem, hogy este van, nagyon hideg, és pihennek ilyenkor. De aztán kimentem többször is pirkadatkor, és szürkületkor, és ugyanúgy üres volt az erdő. Ami jó, mert nem valami nyugodt érzés 500 méterenként vaddisznókba futni, akik legfeljebb 20-30 méterrel mennek arrébb, ha jön az ember, és a szarvasbikák mély bőgése még fenyegetőbb, mintha direkt nekem szánnák, de egyben szomorú is, hogy élettelen az erdő.

nov. 28. 23:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10.: Te írtad, hogy nem nekem való az erdő, akkor miért nem te mész?
nov. 29. 02:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem én vagyok aki fél a szarvasbőgéstől. De ez nem baj, tök érthető és csak jeleztem, nem a szarvasbőgéssel van a baj. Maradj biztonságos helyen a városban, látogass vadasparkot vagy állatkertet ahol ezek a vadak el vannak zárva, és biztos nem tudnak megtámadni.
nov. 29. 02:12
 13/18 A kérdező kommentje:

12.: Hát most már teljesen nem értelek!

Akkor te miért mész ilyen helyekre? Amúgy az ember természetes közege az erdő, nem pedig a városok, ahol másfajta állatok fognak megtámadni...

nov. 29. 02:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Talán idén máshol etetnek a vadászok. Idén sok az őz, nem gyérítettek. Malacokról nincs infóm.

Száraz volt az év, ha nincs kaja meg víz (most se esett hetek óta) messze elvándorolnak.

nov. 29. 07:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Békésben valami gyomorhurutban szinte az összes idei őzgida elpusztult. Rengeteg őzet vesztettek.

[link]

nov. 29. 07:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#13:

Hajnali kettőkor nem a neten kéne veszekedned, hanem aludnod inkább, nem? 😀

nov. 29. 13:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Most voltak a NER-esek vadászni, mindet kilőtték.
dec. 5. 13:37
 18/18 Mendy98 ***** válasza:

Mostanában én se sok állatot látok az erdőkben ha erdőben járok. Engem is elszomorít.

Régen nagyon szerettem figyelni az állatokat. Nekem az is boldog emlék volt amikor szarvasbikát láttam.

dec. 5. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!